Tips til helgen

Det er vår i Halden! Det er mye du kan fordrive tiden med i Halden denne aprilhelgen. Se bare her: 

Fredag

Et sikkert vårtegn er det når Tivoliet kommer til Fisketorget! Etter noen dagers rigging er de klare til å åpne portene. Du kan kjøre karusell på tivoliet torsdag, fredag, lørdag og søndag. Fredag åpner de portene klokken 15.

Fredag kveld kan du gå på to konserter på sydsiden. Den første starter klokka 20.00, da kommer nemlig The Late Great til Siste Reis for å spille folkrock i et par timers tid. Fredagskonsert nummer to finner sted på Grensen burgerbar, som feirer femårsdagen sin med en Squareheads-konsert i burgerbaren fra klokka 21.00 og utover.

På Bryggerhuset Syd er det klart for Pøbbingo med Henrik og Jørgen fredag kveld. Det loves fete premier og god musikk. Bingoen starter klokka 22.00.

Lørdag

Er du politisk anlagt og av den EØS-kritiske typen kan du bli med og protestere mot EØS-avtalen sammen med Rødt lørdag formiddag. Protesten starter i Borgergata 12 klokka 11.

Når du eventuelt er ferdig med å protestere mot EØS kan du kjøre karusell på Fisketorget. Der åpner Tivoliet porten klokka 11, og holder åpent til ut på kvelden en gang.

Klokka 12 åpnes dørene for utstillingshelg nummer to for Christine Wittenberg Meier på Galleri Rød. Utstillingen er åpen til klokken 16 og Herregårdskaféen er åpen underveis.

På Frivilligsentralen blir det Internasjonal språkkafé mellom 16 og 18 lørdag. Overlege ved nevrologisk avdeling på Haukeland sykehus Geir Olve Skeie kommer for å holder foredrag om hvordan musikk påvirker hjernen. I tillegg blir det underholdning ved Blåsekompaniet og salg av mat og drikke.

Koret PicoCanto fyller 10 år i år. Gratulerer PicoCanto! Anledningen markeres med en stor jubileumskonsert i Fredrikshalds teater lørdag kveld. Koret har fått med med seg Svein Bjørneby kvartett som akkompagnement. Konsertstart klokken 19!

Klokka 19.30 braker det løs med vårens latterligste festival i Halden. Da er det klart for Stand up-festival på Sydsiden og komikere fra Stand Up Norge skal være morsomme på Bryggerhuset, kultursalen, Mikrobryggeriet, Grensen burgerbar og Kokkekollektivet. Nasj på Thons!

Hvis ikke stand up er din kopp te kan Feelgood friste med et kulturarrangement av et helt annet slag lørdag. Gothrock-bandet Sacral Disorder spiller sin mørke rockemusikk på Feelgood fra klokken 21 og utover lørdag kveld. Support fra Blackjan og Emerald Lies.

Søndag

Søndag kan du være friskus og bli med Tistedalen friluftslag på Tur til Nord-Koster. Samkjøring fra Tista senter klokken 09.

Søndag blir også siste mulighet til å kjøre karusell på Fisketorget i denne omgang, Tivoliet åpner klokken 12 og stenger dørene utpå ettermiddagen. Mandag pakker de sammen og reiser videre.

Har du lyst til å få med deg utstillingen til Christine Witterberg Meier på Galleri rød er søndag siste mulighet. Utstillingen er åpen mellom 12 og 16.

Mozartfestivalen er i gang, og søndag ettermiddag gjester den Rød Herregård med noen av landets ypperste musikere. Oslo strykekvartett inntar herregården klokken 13 og spiller til 14.

På Vannvogna blir det underholdning for barn mellom 15 og 16.30 søndag. Da kommer barnekoret Koriallverdenellerno for å lage interaktiv konsert i byens nyeste kulturhus. Dørene åpnes 14.30.

Søndag kveld avholdes den siste av fem konserter i Os kapell med Jan Erik Norheim & Co. Jenny Norheims Quartett spiller alt fra jazz til gospel og ballader fra klokken 18 og utover.

God gjørehelg!

Foto: Nina Røsnæs.

Kommentarer

kommentarer