Klassisk:Halden presenterer ‘Begbymannen’

Lørdag 30. september kl.19.00 på Black Box presenterer Klassisk:Halden Begbymannen, en konsertforestilling med Hanne Ørstavik, Roy Alexander Lind og Katarina Skår Lisa.

Forfatteren Hanne Ørstavik, komponisten og musikeren Roy Alexander Lind og danseren Katarina Skår Lisa ønsket å lage en forestilling som tar i bruk musikk, opplesning, bilder og dans i en oppdiktet fortelling om de historiske helleristningene på Begbyfeltet utenfor Fredrikstad. Hvem var folkene som lagde dette tegnspråket i steinen? Hvorfor risset de sin historie inn i stein? Finnes det en sammenheng mellom norrøn bosetning i sør og samisk bosetning i nord? Ørstavik vil framføre tekster og tankebilder. Lind vil tonesette og joike samiske grunntoner med norrøn inspirasjon. Prosjektet bærer et ønske om å trollbinde, rokke ved gamle forstillinger, og ta publikum med på en reise ikke bare tilbake i tid, men også innover i hver enkelt og framover, ved å åpne for hvordan helleristningene kan snakke til oss, i dag. Lind ønsker å knytte Ørstaviks kreative innfallsvinkel til å komponere samisk joik med symfoniske elementer hvor eldre samisk og norsk sangtradisjon får en bred plass.

Forestillingen er et dialogisk prosjekt mellom bevegelse, tekst og lydlig uttrykk. Gamle ritualer blir nærværende gjennom bevegelse og dans

Begbymannen, som er et sentralt bilde i helleristningsfeltet, er kjent for sin enorme penis. Utøverne vil gjennom denne forestillingen undersøke forholdet mellom begjær og erotikk og nødvendigheten av å lage kunst, for å gi denne livsenergien form som bilde.

Med utgangspunkt i Begbymannen vil trioen bruke det manifesterte mannlig kjønnet til å spinne fram fortellinger om hva både mann og kvinne er og kan være. Herfra vil de dikte fram et bilde av mannens motpart, Begbykvinnen. Og – hvem var egentlig hun?

Billetter kan du kjøpe her!


 

Foto: Diego Belda

 

 

 

Kommentarer

kommentarer