Astronomies slipper singel

I dag slipper Haldenbandet Astronomies singelen Discoloured. Hør låta og les litt om bandet her: 

Astronomies så dagens lys i Halden i 2016.

– Da var bandet en duo bestående av Magnus Kallar og meg, forteller Amalie Lund i Astronomies. Først mot slutten av 2018 ble Isa-Lill Kampenes med på bass, og noen uker inn i første semester i år så fikk vi med en gitarist som heter Stanislaw Frey. Det var noe av det positive av å flytte til hovedstaden, det er lettere å finne nye bandmedlemmer!

Amalie har nemlig flytta til Oslo, og er i gang med Tverrfaglige Kjønnsstudier ved universitetet. Magnus Kallar har også flyttet fra Halden til hovedstaden, han startet på musikkvitenskap i august. Gitarist Stanislaw studerer musikkproduksjon i Oslo. Isa bor og jobber i Halden.

– Så vi er et Oslo/Halden-basert band, forteller Amalie, og vi gjør det beste ut av distansen mellom oss.

Astronomies. Fra venstre: Isa, Amalie, Stanislaw og Magnus.

Astronomies har sluppet én singel før, men dette blir første utgivelse med ny konstellasjon. Nå jobber bandet mot et album i 2021. Låtene blir til på ulike vis.

– Låtskriving har foregått på flere måter, forteller Magnus. Ofte er det jeg som har kommet med en låt jeg har laget hjemme som da alle lærer seg, men det kommer ofte innspill og alle setter sitt eget preg på låta. På den måten blir aldri sangen helt lik som den originale «demoen» kanskje var, men det er heller ikke poenget. Noen ganger blir låtene laget i felleskap også.

Dette albumet blir selvprodusert. Låta har blitt til på kryss og tvers av Halden og Oslo.

– Amalie spilte inn trommer i studioet på Rockehuset en dag i juli, forteller Magnus, mens bass, gitar og vokal rett og slett bare spilles inn på rommet mitt. Det gir muligheter for å eksperimentere litt fritt. Vi sikter til å ha albumet klart til sent ut på våren en gang.

Hvor vil du plassere Astronomies sånn sjangermessig?

– Sjanger er alltid morsomt å diskutere, ha ha. Vi faller vel et sted innen alternativ rock, indierock-verden. Føler også at vi tar en god del fra shoegaze, som er en sjanger mange av oss i bandet er glad i. Det er flere som føler det er litt vanskelig å poengtere til noen sentrale inspirasjoner, i hvert fall nå. I den tidlige tiden, da bandet var en duo, minnet musikken mye om Sonic Youth og slike band, siden jeg hentet inspirasjon fra disse til låtene. Men som tiden har gått, og vi utviklet den stilen vi har i dag, er det mer slik at låtene inspirerer hverandre. Det er en slags følelse over hva som er Astronomies. Isa oppsummerer alt ganske godt: det er utrolig vanskelig å velge en sjanger for å beskrive musikken vår da sangene våre ofte har ulike trekk. Men vi liker at det er ulikt. Det er det som på en måte beskriver hva Astronomies er, med tanke på at vi som personer heller ikke er like.

Astronomies håper på en releasekonsert for den kommende plata ut på våren en gang.

– Det hadde vært kjempekult med en release-konsert, og vi kommer til å prøve å få til dette så langt vi klarer, men fremtiden er jo like usikker som den allerede har vært i 9 måneder. Om det åpner for å spille for konserter igjen, er nok det noe vi kommer til å prøve å gjøre ofte. Å kunne spille konserter er noe vi alle savner.

Hør Discoloured her!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer