Arrangerer smykkemarked på lørdag

Smykkedesigner Anette Lillestrand og gullsmed Camilla Thomsen Meyer inviterer til utendørs høstsmykkemarked lørdag 12. september mellom 12 og 17!

Det er lenge siden vi har fått lov til å vandre på de store markedene nå, der man kan gå fra bod til bod og se på smykker, strikkesaker, hjemmelaget mat og andre fine ting. Og akk, hvem vet når vi får lov til å fordrive tiden på denne måten igjen? I mellomtiden er det mange kunstnere og dyktige håndverkere som lider under markedstørken, for den som ikke har egen butikk er markeder og bydager de eneste mulighetene til å selge det de lager. Anette Lillestrand og Camilla Thomsen Meyer faller i denne kategorien. Siden koronaens inntog har alle markedene de hadde planer om å sette opp en bod på denne våren ble utsatt til høsten. Og nå er alt avlyst.

– Vi melder oss på mange markeder på Østlandet hvert år, forteller Camilla. Vi er med i en merkevareforretning som heter Norwegian Made, og de har flere markeder rundt i Norge. Men vi deltar også på andre markeder som egner seg for oss, som Haldendagen eller høstmarkedet på Rød. Men nå blir det jo ingen markeder denne høsten.

Både Camilla og Anette har nettbutikk, men ser nødvendigheten av å ha fysiske utsalg med jevne mellomrom.

– Det er viktig for oss å selge fysisk, sier Camilla, mange vil helst prøve smykker og ringer også, før de handler.

Nå arrangerer de kreative damene eget høstesmykkemarked ute i det fri der de selger sine smykker, men åstedet for markedet forblir hemmelig til du har meldt deg på!

– Vi skulle jo helst ha hatt et åpent marked, sier Camilla, men slik ting er i dag må vi ha kontroll på hvem som kommer og få telefonnummer til alle i tilfelle vi må til med smittesporing etterpå.

Mange av dere har sikkert sett Camilla og Anettes vakre kreasjoner før. Anette er smykkedesigner på hobbybasis, og selvlært. Hjemme i verkstedet sitt sitter hun og skaper sine fine, naturinspirerte smykker av alle slag.

– Jeg henter mye inspirasjon fra naturen, forteller Anette. Jeg leser botaniske oppslagsverk og henter en del derfra, og så er jeg jo mye ute i skogen, eller jobber i drivhuset mitt. Jeg har laget noen blåklokker i sølv, og da var jeg ute i skogen og hentet blåklokker først, og dissekerte dem hjemme for å se hvordan de var bygd opp fra innsiden.

Her kan du se noen av Anettes naturinspirerte smykker:

Anette driver også en del med emalje. I tillegg til å lage ringer, mansjettknapper, øredobber og andre smykker syr Anette også vesker!

Camilla er utdannet gullsmed, og driver med faget på heltid. Hun henter det meste av sin inspirasjon fra geometriske former.

– Jeg jobber mest med sølv, forteller Camilla, og jeg tenker mye på linje og form når jeg lager smykker. Ofte tar jeg utgangspunkt i stramme linjer og former. Jeg lager gjerne smykker som passer sammen i formen sånn at alt kan kombineres selv om det ikke er i samme serie. Jeg har også laget noen skinnarmbånd til markedet på lørdag. Nå i koronatiden har jeg begynt å eksperimentere med litt med smykkestener perler og stener også, det synes jeg er gøy.

Camilla tar utgangspunkt i linjer og former når hun lager smykker. Her ser dere en oksidert skålring og ørepynt.

Camilla har også et nytt og spennende prosjekt på gang, med tilknytning til lokale historiske hendelser. Hun har nemlig laget et smykke inspirert av et hengesmykke som er funnet i vikinggraven på Jellhaug!

– Dette er jo lokal kulturhistorie, sier Camilla, så det er litt fint at folk vet at disse smykkene også blir produsert lokalt. Her er det ingen ting som sendes til Kina for produksjon. Jeg tar med hele denne kolleksjonen på markedet på lørdag.

Oldtid anheng. Fra funn på Jellhaug.

Smykkemarkedet på lørdag er åpent for alle, men man må altså melde seg på i forkant. Har du lyst til å gå på smykkemarked på lørdag? Da kan du ta kontakt med Camilla eller Anette og melde deg på, så får du vite hvor det er!

Her finner du Anettes smykkeside Wildaria på Facebook.

Her finner du Gullsmed Camilla på Facebook.

 

Alle smykkebildene er tatt av Anette Lillestrand.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer