Annikens svenske musikal-sommer

Det ble en god del sanger hentet fra Sverige, da Anniken Falch Hillestad sang for mange fornøyde publikummere i haven til Halden Frivilligsentral søndag.

Tekst/foto: Thorkil H. Lindskog

Anniken gjorde det veldig bra i HaldenTalentet i 2013. Da gikk hun på Strupe ungdomsskole. Nå har hun unnagjort en ballettskole i Göteborg, med musikaler i fokus.

Derfor ble gratiskonserten, med start midt på dagen i det fine sommerværet, preget av sanger fra nettopp musikaler. Det hele ble innledet av «Cabaret». Andre, tilsvarende sanger var hentet fra «Les Misérables», «Grease» og svenskenes «Chess» og «Kristina från Duvamåla».

Anniken har helt klart blitt skolert innen musikal-faget. Hun fortalte passe kortfattet om bakgrunn og innhold om musikalene og sangene. Hadde hun og pianist Fredrik André Olsen fra Hvaler, knyttet et par sanger med direkte overgang her og der, og uten verbalt «mellomspill», ville det ha styrket helheten.

At musikal-artisten også tro til med «Piece of My Heart» fra herlige, men alt for tidlig døde Janis Joplin (1943 – 1970), viste at Anniken med hell kan trå til med sanger hentet fra det mer rocka. Hun fortalte bl.a. at hun har sansen for Billy Joel, uten at undertegnede har like stor sans for Joel’s «Vienna» som henne. For øvrig var det ikke overraskende at dagens andre ABBA-låt ble ekstra-nummeret «Thank You For The Music».

God lyd. Gratis vafler og kaffe. Gratis konsert, såvidt i underkant av én time. Verbal informasjon ved frivillig-sjef Wenche Erichsen. Påpasselige med smittevern. Sitteplass til alle. Suverent vær. Meget godt oppmøte. Joda, alle var enige om at det var vel verdt å ha tatt seg en tur til Annikens sommerkonsert, den andre søndagen i juli 2021.

Kommentarer

kommentarer