Allsangkveld natt til 1. mai

Tirsdag 30. april kan du være med på en hyggelig allsangkveld med kjente og kjære arbeidersanger og andre viser på Natt til 1. mai-kveld på Kulturhuset.

I fjor inviterte Halden Visecene og LO Halden til allsangkveld på Kulturhuset kvelden før 1. mai, og arrangementet ble en suksess. Mange møtte opp for å synge viser av det sosialistiske slaget for å markere Arbeidernes dag. I år har Arbeiderbevegelsens kulturnettverk også hektet seg på arrangementet.

– Arbeiderbevegelsen har jo egentlig en lang tradisjon på å synge disse sangene, sier Daniel Sandvik fra Halden Visecene. Men det virker som om tradisjonen har forsvunnet litt, så det er hyggelig å ta opp tråden igjen.

Daniel og de andre i fjorårets arrangørgruppe så seg fornøyde med gjenopptak av tradisjonen med å synge sosialistenes sanger. I år som i fjor vil de hente frem viser som Revolusjonens Røst, Barn av regnbuen, Internasjonalen, Ola Tveiten og mange flere. Daniel fungerer som forsanger, konferanser og gitarist – og Terje Støldal skal spille bass!

Daniel Sandvik var forsanger og gitarist på natt til 1. mai i fjor, mens Terje Støldal bisto på bass.

– Vi fikk flere positive tilbakemeldinger fra folk som var der i fjor. Det er også flere som gjerne skulle ha vært der i fjor, som enten ikke kunne komme den kvelden, eller ikke fikk det med seg at det skjedde. Nå får alle en ny mulighet.

Er dette en allsangkveld?

– Ja, det er jo det. Men det er også en møteplass for kulturinteresserte, med fellesskap i fokus. Alle er velkomne, uansett hvilken parti man stemmer på. Men det er nok kanskje mest interessant for de venstreorienterte, som har en tradisjon med disse sosialistiske sangene.

Det blir altså ikke taler, innlegg og politiske diskusjoner, men en kveld for sang og hygge! Tekstene vil vises på storskjerm, sånn at alle kan synge med.

– Vi skal samles og ha det sosialt, sier Daniel. Og så er jo dette ivaretagelse av en felles kulturarv.

Kvelden deles i tre bolker med allsang, og så blir det tid til å prate og kose seg mellom slaga. Gro Ohlgren vil lese noen dikt i løpet av kvelden, og så kommer damekoret Ladybirds for å synge en kjent arbeidervise.

Arrangementet starter klokken 19.

Fri entré!

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer