Junior-tromming, tryll og tøys

Søndag ettermiddag inviterte Halden Drum Corps’ juniorgruppe til tromming, trylling og tull & tøys i gymsalen på gamle Øberg skole. 

De skulle egentlig spille ute, men siden været var vått på morgenkvisten, rigget juniortrommerne seg til inne i Øbergs gamle gymsal i stedet for ute i skolegården. Publikum fikk ørepropper, og gratis kake og kaffe, og så var det bare å tromme i vei!

Juniorgruppa har blitt kjempeflinke til å tromme! Nå har vi faktisk to ganske store trommekorps i denne byen! Og som vanlig blir det lite rett opp og ned-tromming på en Halden Drum Corps-konsert, sånn bruker det jo å være når trommegeneral Eilertsen er involvert. Det blir ruslende trommekorps, som i klippet over, men det er også tromming med alt fra rør til oljetønner, krakker og basketballer.

Kreativ bruk av stikker som vanlig med Hr. Trommegeneral Vidar Eilertsen.

Denne gangen delte imidlertid trommerne scene med en ny gjøgler, nemlig tryllekunstner, buktaler og altmuligtullekar Håkon Esplo!

Håkon Esplo engasjerer publikum med plakater og lurerier. Rop ut det som står på plakaten, befaler Håkon.

Om ikke tromminga hadde fått oss i hummør allerede, så fikk i hvert fall Håkon oss til å dra på smilebåndet! Vi skal rope innholdet på plakatene høyt. Og det gjør vi, lydige som vi er. Men så blir det vanskelig, for plutselig skal vi rope fargene på ordene i stedet for det som står skrevet. Da blir det mye rar roping fra publikum.

RØDBLÅ! nei RØD, BLÅ og SVART? Nei, hvordan ble det her egentlig?

Håkon gjør heldigvis mer enn å få oss til å rope feil, han tryller også. Jeg sitter på første rad, og føler jeg følger med som en hauk, men Håkon lurer både meg og sidemannen. Han får korte taustumper til å bli lange, og lange stumper til å krympe. Det går jo bare ikke an.

Håkon og trommerne bytter på å underholde. Snart får vi jungelrytmer fra juniortrommerne! Og basketballrytmer!

Håkon på sin side, introduserer oss for en ganske frekk fyr, som har ligget i en koffert under hele konserten. Først vil han ikke ut av kofferten i det hele tatt, men når vi klapper litt, så vil han plutselig ut allikevel.

Anton mener selv at han er en skilpadde, og at Håkon ikke er spesielt kul.

Det blir vekselvis tromming, tull og tryll gjennom hele konserten – men på ett av innslagene samarbeider trommere og tulle-Håkon. Håkon forteller eventyr om prinsesser, drager og riddere, og juniorkorpset lager lydkulisser til det hele. Ridder Rompe og grisen hans forsøker å overtale kongen til å gifte bort prinsessa si, men etter at dragen er beseiret og ridderen skal hanke inn premien sin, vil prinsessen heller gifte seg med dragen. Snipp, snapp, snute!

Morsomme lydkulisser med Halden Drum Corps’ juniorgruppe.

Det er utrolig morsomt å se hvor dyktige juniorkorpset har blitt, de kan fint by inn til konsert helt alene. Det svinger så inni hampen! Jeg gleder meg til å se hva de skal drive med fremover.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer