Årets fineste julekalender

Er det noen der ute som ikke har fått med seg årets fineste julekalender? Det Norske Blåseensemble har i dag åpnet luke syv i sin blåsejulekalender. Bli med og åpne lukene frem til julaften i Roger Fjeldets tubakalender.

24 episoder. 24 tubaer. 24 julesanger. 24 mer eller mindre relevante spørsmål. Og 24 helt unike julekuler i premie. Det Norske Blåseensembles Roger Fjeldet eier én av Nordens største samlinger av tubaer og er julestjernen i ensemblets unike tubajulekalender.

Tubahistoriker Roger samler på gamle og nye tubaer og grove messinginstrumenter fra hele verden. I alle størrelser og finurlige varianter fyller de et stort antall kvadratmeter i ensemblets lokaler i Tollbugata – og fra kjeller til loft hjemme hos seg selv.

– Og i bilen! Jeg har alltid et par tubaer med meg i bilen. Så har jeg en egen reisetuba perfekt for håndbagasjen. Jeg er alltid beredt for en minikonsert, smiler Roger.

Med hver eneste tuba følger en spennende historie og Roger er en historieforteller av rang. I en årrekke har han reist land og strand for å holde foredrag og dele sin entusiasme rundt tubaen. Og nå har han håndplukket og finpusset 24 tubaer – med noen få unntak av andre morsomme messinginstrumenter – øvet inn en julesang for hver desemberdag frem til jul, og spiller hovedrollen i ensemblets julekalender på Facebook.

Markedsansvarlig i Det Norske Blåseensemble, Christer Elnes, oppfordrer publikum til å følge med på Facebook i førjulsdagene.

– Bli med i en blanding av vill gjetting, googling, eller du kan eventuelt ringe en venn for å finne svaret på spørsmålene våre! Hver dag trekker vi en vinner av en unik, håndlaget og kortreist julekule med en julehilsen fra alle oss. Ekstra kreativitet og engasjement kan plutselig belønnes med konsertbilletter eller CDer. Vi garanterer uansett at du blir klokere på tuba, skriver Elnes på ensemblets Facebook-side.

 

Pressemelding fra Det Norske Blåseensemble.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer