Tips til helgen

Denne helgen går årets Unge Folk i Halden av stabelen i Fredrikshalds teater. Og så kommer nissene til byen. Men det skjer en del andre ting også.

Fredag

På fredag kan du ta en tur innom Unge Folk i Haldens kunstutstilling på Galleri WendA i Jernbanegata. Her stilles det ut billedkunst i form av malerier og digitale tegninger mellom fem og åtte. Utstillingen er også åpen på lørdag.

Etter at du har sett ung kunst på Galleri WendA kan du ringe Kommandanten og høre om han har plasser ledige på sitt norsk-britiske julebord. Eirik Haug Stømner og Eirik Grøtvedt byr på en liten julekonsert til maten.

Underholdning av den litt mørkere typen finner du på Mikrobryggeriet, når svartmetallbandet Mork inntar scenen i kjellern på Høna klokka ni. Til musikken skulle man tro det passet fint med Morks egne gravøl, som selges i baren.

Mork spiller mørkesvart metal på Høna fredag kveld.

Lørdag

Lørdag blir det nisser av alle slag i sentrum, når Fredrikshald Nisselaug toger fra syd til nord med nisseorkester og smånisser på slep. Finn frem nisselua og gå en nissetur gjennom byen, toget går fra sydsiden klokka 12.30. Så blir det julesang og nisseposer i Busterudparken etterpå.

Onkel Tuka blir å finne i Haldens matbutikker på lørdag mellom ett og fire. Da skal Tuka nemlig reise rundt og spille i de butikkene som har solgt flest av platene deres i høst. De skal besøke tre Rema-butikker og én Coop. Oversikten over hvor de er når finner du her.

På Risum arrangerer Halden Danseskole to juleforestillinger lørdag, ta deg en tur og se hva barna og ungdommene på danseskolen har øvet på i høst! Det er to forestillinger på søndag også.

På lørdag ettermiddag kan du koble av med et par timer jazz i Violgata 14, der blir det Jazzcafé mellom 14 og 16.

På kvelden braker det løs med årets Unge Folk i Halden. Kom og se neste generasjons kulturutøverne i byen utfolde seg  på scenen i ærværdige Fredrikshalds teater!

En del unge folk i Halden skal underholde på Unge Folk i Halden lørdag kveld.

På sydsiden arrangerer Tommy årets siste ølsmaking på Mikrobryggeriet lørdag kveld, her skal det prekes om og smakes på øl mellom 18 og 21. På festningen blir det musikalsk julebord på lørdag kveld også, så hvis du er fysen på ribbe og Yorkshire-pudding er Den Gamle Kommandant plassen å være denne kvelden.

På Dickens blir det cover hele kvelden, coverbandet Nesten gratis inngang går på scenen klokka ni og det blir hålligång frem til stengetid utpå natta en gang. På Kongens Brygge er Morten Marcussen band tilbake på scenen, og denne gangen har de med seg en kvinnelig vokalist som i følge bandet selv skal garantere ekstra trøkk.

På søndag finner du nisser også på Ertehytta, når Barnas Turlag arrangerer nissesøndag på Erte. Nissene kommer på besøk klokka 12.30.

Siden nissene har dratt til Ertehytta, dukker de nok ikke opp på Venås også. Man kan jo ikke være på to steder samtidig. Men det dukker opp annet fintfolk på Venås, nemlig Gimle IF, som inviterer til tippetrim som avkobling i julestria. Første start er halv elleve.

I Remmenhallen blir det flere timer med juleturn på søndag, når Fredrikshalds turnforening avholder årets juleturnoppvisninger fra 11 og utover. Tre forestillinger blir det: en klokka 11.00, en klokka 13.30 og en klokka 16.00.

Halden storband holder jazzete julekonsert i kultursalen søndag 10. desember, med Dag Brandth og Margrete Gaulin som solister.

Utpå kvelden blir det julestemning på sydsiden når Halden Storband holder sin julekonsert i Brygga Kultursal. På Herregårdskaféen blir det julehygge for siste gang i år med julekonserten Jul på Rød. Forestillingen starter klokken åtte, men dørene åpnes halv sju.

God gjørehelg til alle!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer