Jazz opp førjulstiden med Halden storband

Søndag 10. desember jazzer Halden Storband opp kultursalen med sin amerikanske julejazz. Dag Brandth og Margrete Gaulin er årets solister.

Det er blitt en tradisjon at Halden storband jazzer seg mot jul i Kultursalen, og for mange haldensere er konserten blitt et fast innslag i førjulstiden.

-Det blir nesten alltid så og si fullt opp med publikum på konsertene, forteller trompetist Pål-Espen Gustavsen, enda storbandjazz er ganske smalt. Det er vi veldige fornøyde med.

Miks av nytt og tradisjonelt

Tradisjonen tro spiller Halden storband god, gammal amerikansk julejazz på førjulskonserten. Men i år blir det tradisjonelle amerikanske julerepertoaret krydret med noen arrangementer av nyere dato. Arrangementene er hentet fra Danmarks Radiostorband, som tar for seg noe nyere låter og lager jazzarrangementer av dem.

-Vi skal spille Wham-låta Last Christmas blant annet, og her er det Dag som skal synge. Det blir råtøft, sier Pål-Espen.

Dag Brandth gjør et lite comeback til Halden storband i år, etter noen års pause.

Margrete Gaulin synger med Halden storband på fjorårets julekonsert. Rudolf er som vanlig innmari rød på nesa. Foto: Louise Gustavsen.

-Vi ønsker å bruke lokale solister på konsertene våre, sier Pål-Espen, og Margrete har vi samarbeidet med i flere år. Hun var med på fjorårets julekonsert også. Dag har sunget mye med oss før,  men det er noen år siden nå. Det er veldig hyggelig at han skal synge med oss igjen, stemmen hans passer veldig bra med storband. Han er en entertainer også, så det passer helt perfekt.

Entertaineren selv synes det er fint å gjøre et lite comeback i Halden storband.

-Jazz er hjemmebane, sier Dag Brandth, det er deilig å utfolde seg i. Vi skal synge en del soloer, og så blir det noen duetter. Blant låtene man får høre er The Christmas song, Have yourself a merry little Christmas og White Christmas. Det blir veldig hyggelig.

Halden storband spiller på Brygga kultursal søndag 10. november klokken 18.00.

Alle foto: Louise Gustavsen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer