9 av 10 sikrer boligen før påske

Nordmenn er flinke til å sikre hjemmet sitt før de reiser på påskeferie. – Alliér deg med naboen når du reiser bort, råder skadesjef Shazad Rafiq i Storebrand Forsikring.

På spørsmål om hva man er mest bekymret for i påsken, svarer hele 64 prosent «innbrudd». Bare 21 prosent bekymrer seg for vannskader og 15 prosent for brann. Det viser en undersøkelse som Norstat har gjennomført for Storebrand.

– Det er veldig bra at folk tar forholdsregler i hjemmet før de reiser bort i påsken. Og det er ekstra viktig å forberede boligen slik at man kan unngå innbrudd. Vår erfaring er at norske hjem er spesielt utsatt i påskeferien, sier Shazad Rafiq.

Ni av ti tar forholdsregler
Nordmenn er flinke til å forberede boligen på feriefravær. Norstat-undersøkelsen viser at hele ni av ti nordmenn gjør forberedelser av ulike slag for å sikre at det ikke oppstår skader mens de er bortreist.

75 prosent sørger for at kontakten til elektriske artikler er trukket ut. 62 prosent passer på at postkassen ikke blir fylt opp mens de er borte, mens 40 prosent lar lyset stå på slik at huset skal se bebodd ut.

– Når det først skjer innbrudd i påsken, blir gjerne flere boliger i samme nabolag rammet. Hvis du bor i et område der mange reiser bort, kan det være lurt å alliere seg med noen du vet er hjemme og som kan følge med litt, råder Rafiq i Storebrand.

Full postkasse, tom søppeldunk og mørkt hus er sikre tegn på at ingen er hjemme. Dersom man i tillegg mangler innbruddsalarm, vil boligen være et lett tilgjengelig mål dersom tyvene ser seg om i akkurat ditt nabolag.

Bare én av fire forebygger vannskade
Bare én av fire skrur av hovedvannkranen når de reiser bort. Med tanke på hvor vanlig det er med vannskader, er dette noe enda flere bør gjøre. Statistikk fra forsikringsbransjen viser at det totalt sett er størst fare for vannskader i norske hjem, fulgt av innbrudd og brann.

– Å skru av hovedvannkranen når man reiser bort bør være like vanlig som å låse døra, oppfordrer Rafiq.

De fire viktigste forberedelsene
Listen over forberedelser du kan gjøre før du reiser på påsketur, er lang. Om du skal velge ut noen, har skadesjefen følgende anbefaling:

  1. Få noen til å tømme postkassen mens du er borte
  2. Lås, sett på alarm og la hjemmet se bebodd ut
  3. Skru av hovedvannkranen
  4. Trekk ut kontakten på elektriske artikler

– Påsken er tid for kos og hyggelige opplevelser. Ikke la konsekvensene av å forlate et dårlig sikret hjem bli en dårlig avslutning på en ellers fin ferie. God påske! ønsker Shazad Rafiq.

Pressemelding fra Storebrand. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer