Grensetreffet fikk rekord-tildeling

En av ”vinnerne” ved tildelingen av kulturmidlene fra Halden kommune er Grensetreffet i august. Leder av Amcar-klubben og primus motor i amcar-miljøet, Nils Petter Nilsen, er svært fornøyd og forteller at de er godt i gang med planleggingen av arrangementet.
Foto: Rune Gråbein Svendsen

Grensetreffet har blitt en årlig tradisjon som fyller byen opp med tilreisende og haldensere med en felles interesse – amerikanske biler. Butikkene pynter med amerikanske effekter og spisestedene har amerikanske innslag på menyene.
– Det er festivalstemning i byen og næringsdrivende tjener også en god slant på arrangementet, forteller Nilsen. De legger opp programmet etter samme mal som tidligere med noen arrangementer i byen og noen på Fredriksten festning. Nærområdene tas også i bruk med turer til distriktet rundt Halden.
– Vi gjør det meste som før. Det blir ett nytt arrangement på torsdagen med en nostalgisk bilrebus-løype for dem som ikke er med på Veng Burnout. Queen of Hearts, arrangementet for damer, jubilerer med 10 år og det er allerede fulltegnet. Vi har også booket bra band til konsertene på Torget, så det er bare å glede seg.

Nils Petter Nilsen og amcarklubben er glad for at hele byen, og kommunen, er med på skape et flott arrangement i Halden.
– Tilreisende fyller opp alle hoteller og campingplasser. I tillegg er det mange som kommer på dagsbesøk. Vi lager et program som deles ut i 18 000 eksemplarer i forkant og arrangementet setter Halden på kartet blant bilentusiaster over hele landet, forteller Nilsen.
– Vi er akkurat nå i dialog med Bergstrøm kjøtt og delikatesse om å lansere en egen amcarpølse og Halden mikrobryggeri vil brygge et eget øl som de skal kalle Amerikaner.

Han er glad for den økonomiske støtten de får fra kommunen, men er klar på at det er potensiale til å legge enda mer til rette for ”arrangementsbyen Halden”.
– Vi skulle helst sett at det blir satt ut flere søppelkasser og at det er flere tilgjengelige offentlige toaletter. Men utenom det har vi godt samarbeid med kommunen og parkeringskontoret er svært behjelpelige under Grensetreffet med å legge til rette.

I år feirer Grensetreffet 20 års jubileum. Tidligere har de fått bevilgninger på 15 000 til 50 000 fra kommunen, sånn sett er rekordtildelingen på 100 000 kroner svært kjærkommen.
– Vi sitter nok ikke igjen med mer penger etter arrangementet, men tildelingen gjør at vi nå kan gjøre det lille ekstra.

Vil du vite mer om Grensetreffet kan du besøke facebooksiden deres her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer