8. mars: Foredrag og konsert

8. marsgruppa og Halden Visescene inviterer til foredrag og konsert. Johanne Sundby, Ellen Sofie Hovland og Knut Reiersrud. Gratis inngang.

Først:
Foredrag med professor i medisin Johanne Sundby

– Kvinnehelse i skjæringspunktet mellom feminisme, politikk og fag.

Johanne Sundby er lege fra UiO med spesialisering i fødselshjelp og kvinnesykdommer. Hun har viet sin karriere til kvinnehelse og internasjonalt utviklingsarbeid. Hun arbeider for at kvinnehelse skal tas på alvor og vil inspirere unge leger til å tro på at det er rom for mangfold i front av akademia.

Sundby er opptatt av at man i medisinsk forskning har oversett kjønn som en variabel. Hun mener vi mister informasjon hvis vi ikke ser på sykdom og risikofaktorer med et kjønnet blikk.

Etter foredraget er det konsert med Ellen Sofie Hovland og Knut Reiersrud.

– Hovland og Reiersrud er to artister som med ujevne mellomrom slår seg sammen på scenen. Det hender ikke så ofte, men hver gang de møtes, har de det bra.

– De byr på en god miks av Hovlands viser, Reiersruds blues, vitser og alvorsord. Noe planlagt, noe improvisert. En konsertarrangør mente at å oppleve en konsert med disse to er som å få en lang og god klem. Og det kan man jo saktens trenge av og til.

Takk til våre sponsorer: Sparebankstiftelsen, Berg Sparebank og Soroptimistene.

 

 


 

 

 

 


Kommentarer

kommentarer