Britt Rasmussen stiller ut på Kulturhuset

Lørdag 24. februar åpner Halden-kunstner Britt Rasmussen sin aller første separatutstilling i galleriet på Kulturhuset.

Britt Rasmussen har stilt ut sine malerier i flere runder, blant annet på en samarbeidsutstilling på Konservativen i 2019. Siden den gang har det blitt mange flere anledninger til å beskue og kjøpe Britts kunst, hun har stilt ut i flere omganger både på Kunstgården i gågata og på Kulturhusets galleri. Det som er nytt med den kommende utstillingen, er at det er Britts aller første separatutstilling!

Britt startet Kunstgården sammen med blant annet Nina Kristiansen. Bak til venstre i bildet ser vi noen av Britts malerier.

Jeg tar en prat med Britt i atelieret hun deler med Siw Eek på Kulturhuset.

Blir du nervøs når du skal stille ut alene for første gang?

– Nei, egentlig ikke. Det skal gå fint.

Britt maler både abstrakt og figurativt. Fugler og trær går igjen som motiver.

Trær og fugler!

– Jeg blir inspirert av naturen, forteller Britt. Jeg liker å gå i skogen. Ofte kan jeg ta bilder mens jeg er ute, men maleriet blir sjelden akkurat sånn som bildet. Det er bare noe som setter i gang prosessen. Jeg kan sitte og bla på nettet også, og bli inspirert av bilder av trær. Pinterest er bra sånn sett.

Teknikkene Britt bruker varierer.

– Jeg maler mest med akryl, forteller hun, men jeg har også noen pasteller og tegninger. Når jeg tegner bruker jeg tusj og blyant. Pastellene er også tegninger, jeg tegner med pastellkritt.

Britt har vært produktivt de seneste årene, og har opparbeidet seg en stor samling malerier i atelieret. Så her blir det mye fint å se på!

Salgsutstillingen åpner lørdag 24. februar klokken 12. Da vil kunstneren selv være i galleriet.

Utstillingen vil stå i fire uker, og er åpen i Kulturhusets åpningstider:

Kulturhuset er åpent mandag – lørdag 11-15, og ved arrangementer på huset.

For eksempel på førstkommende onsdag, da er huset kveldsåpent – så da kan du se Britts utstilling helt frem til 23 på kvelden!

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer