14 tips til helgen

Foto: Mikrobryggeriet

14 tips til helgen

Det er høst, men ingen trenger å henge med hue av den grunn. Det er så mye å ta seg til i denne byen at den som sitter hjemme og sturer får skylde seg sjøl. Her følger 14 gjøretips for kommende helg:

Fredag kveld kan du få æren av å bevitne Halden Håndballs offisielle Kick Off-fest i Hjortsberghallen. Møt opp og ønsk den nye klubben lykke til med sesongen!

Av det mer kulturelle slaget er åpningen av Halden Kunstforenings 70-årsjubileum fredag kveld. Jubileumsuken innledes med et foredrag om samtidskunst på Herregårdskaféen fredag klokken 18. Lørdag følger Kunstforeningen opp med åpninger av intet mindre enn tre kunstutstillinger rundt omkring i byen.

Lengter du tilbake til de glade og bekymringsløse 70-åra? Da kan du ta deg en musikalsk tidsreise tilbake dit med Earth Moved på Bryggerhuset Syd fredag kveld. Dag Brandth og Lise Backstrøm med band synger de beste låtene fra Joni Mitchell, James Taylor, Carole King og John Denver. Sleng på deg den gamle duffelcoaten og kom.

Hvis du stikker innom utdanningsmessen Kunnskap i Sentrum på lørdag kan du kanskje finne ut hvilken karrierevei du skal gå her i livet. Hvis du allerede har landet på en karrierevei kan du kanskje rusle en tur gjennom Busterudparken og snakke med byens politikere i stedet. De rigger seg til med stands i 11-tiden og vil gjerne overbevise nettopp deg om å stemme på nettopp dem.

På Køhn Libris i gågata blir det boklansering med Marit Østli Trønnes. Boken «Og det var kjærlighet» lanseres klokken 12. Boken er skrevet av Marit Østli Trønnes og Heidi Pettersen.

Hvis du ønsker å bevege deg utenfor kommunegrensen i helgen kan du ta deg en kjøretur til Rudskogen, der holder motorentusiastene sin årlige motorfest i helgen. Arrangørene lover ..»stor spenning med noe av det råeste vi har på to og fire hjul i motorsporten». Husk øreproppene!

Hest- og kjerretur på Folkenborg Museum.

Kick off-fest nummer to i håndballens tegn denne helgen avholdes lørdag klokken 12, i dét Halden Topphåndball har sitt offisielle Kick Off-arrangement på Tista Senter.

Lørdag kveld kan du gå på pønk-konsert på Dickens med ungdomsbandet The Astronomies, eller gå rundt kvartalet og lytte til klassisk musikk på Feelgood i stedet (!).

Dersom pønk og klassisk ikke frister, dra ned på sydsiden og Smak på øl på Mikrobryggeriet. Tommy & Co. varter opp med øl og ølmat fra klokka 19.

På søndag kan du gå på sopptur med Barnas Turlag og Halden Soppforening til Ertehytta. Her blir det sopputstilling, soppsuppe og sopp-kviss.

Orker du en liten kjøretur på søndag? Pakk ungene i bilen og kjør en tur til Mysen for å besøke kuer, griser og høner og hester på Folkenborg Museum. Her kan du leve det glade bondegårdslivet med traktorkjøring og andre gårdsaktiviteter for én dag.

Kommentarer

kommentarer