En endeløs øvelse i uvisshet

Tirsdag 5. september kommer Norges førstefotograf Morten Krogvold til Litteraturhuset i Fredrikstad for å snakke om Fotografiet og vise frem egne bilder.

Mer enn en portrettør

Morten Krogvolds fotokarriere er verdt å ta nøyere i øyesyn. Han er kanskje mest kjent for sin portrettkunst, men Krogvolds portefølje inneholder langt mer enn bare kjendisportretter. Krogvold er også en anerkjent naturfotograf, og har avholdt en lang rekke utstillinger med variert tematikk i løpet av sin karriere. I tillegg har Krogvold vært en viktig ambassadør for fotokunstens relevans og kredibilitet i Norge gjennom sin karriere.

Krogvold og lyset

Lyset har alltid stått sentralt i Morten Krogvolds fotokunst,. Fotografiene hans er studier i lys og komposisjon – som oftest i sort-hvitt. Bruken av lys og kontrast i fotografiet er blitt Krogvolds signatur mer enn noe annet. Krogvold tar helst ikke fargebilder, det overlater han til andre.

Inspirerende formidler

Morten Krogvold er viden kjent for sine fotokurs. Folk kjenner ham som en energisk og inspirerende formidler, men også som en nådeløs instruktør som krever tilstedeværelse og engasjement fra sine kursdeltagere. Siden han begynte å holde kurs for over ti år siden har Krogvold hatt mange tusen norske fotografer på kurs, men det er ikke bare i Norden han holder de populære kursene. Krogvold har også arrangert fotokurs i England, USA, Italia, Kina, Sør-Afrika, Irland, Hellas, Portugal, Tsjekkia – samt alle de nordiske landene.

Endeløs øvelse i uvisshet

På tirsdagens foredrag i Fredrikstad Litteraturhus «En endeløs øvelse i uvisshet – refleksjoner over livet og kunsten», vil Krogvold snakke om hvordan han henter nye idéer og energi, og hvordan han gjennomfører og utvikler fotoprosjekter. Og om livet generelt.

Fredrikstad Fotoklubb er vertskap for foredraget, og for anledningen har de flyttet seg fra sine klubblokaler på Tøyhuset i Gamlebyen og over til Litteraturhuset på den andre siden av elva.

 

NB: Billetter (150,-) kan kun kjøpes kontant i døra.

Kl. 19.00 -20.30

 

Kommentarer

kommentarer