We were liars

De flinke ansatte ved Halden bibliotek anbefaler stadig nye, spennende bøker til KanDusis lesere. Denne gangen anbefaler bibliotekar Kristina Iankova spennings- og ungdomsboken We were liars av E. Lockhart.

Hver sommer møtes alle i den rike og vellykkede Sinclair-familien på en privat øy. Her finner vi én bestefar, tre skilte søstre og syv søskenbarn.

– Vi følger de fire eldste søskenbarna i denne boka, forteller Kristina. Romanen forteller om de årlige sommertreffene på øya – og særlig om den sommeren som fortelleren, Cadence, ikke er i stand til å huske.

Cadence har altså et hull i minnet. En hel sommer er borte. Året etter den glemte sommeren reiser hun til Europa med sin far, i stedet for å returnere til familieøya.

– Mens hun er i Europa, sender Cadence brev til tre av søskenbarna hjemme i USA. Men hun får aldri svar fra søskenbarna Mirren, Johnny og Gat.

Enda et år går, og Cadence drar endelig tilbake til familieøya. Men det er en underlig stemning på øya den sommeren.

– De voksne er lei seg, og alle søskenbarna oppfører seg rart. Cadence må ta en del piller, hun har konstant hodepine, og husker fremdeles ikke hva som skjedde sommeren for to år siden.

Et tilsynelatende harmonisk og luksuriøst liv for en gjeng privilegerte ungdommer har et mørkt bakteppe. En tragedie ligger og lurer under den glossede overflaten. Hva skjedde egentlig den sommeren som har blitt visket ut fra Cadences minne? For Kristina er det litt vanskelig å presentere boka, for det er nemlig en ganske heftig twist på slutten.

– Dette er absolutt en av de beste bøkene jeg har lest, forteller Kristina. Man blir skikkelig glad i denne gjengen, men så blir man også litt slått ut når man finner ut hva som skjer til slutt. Denne boka ble utgitt i 2014, men har nylig blitt en TikTok-sensasjon som «alle» gråter av.

Oppfølgeren til We were liars, Family of liars, kom i 2016. Men man må ikke finne på å lese denne før man har lest We were liars!

– Det er som sagt en ganske stor twist på slutten, som jeg ikke kan avsløre, sier Kristina. Så det er viktig å ikke lese bok nummer to før man har lest We were liars!

 ‘’Og hvis noen spør deg hvordan det ender, bare LYV’’

 

 


Vil du lese flere bokanbefalinger fra Biblioteket i Halden?

The Picture of Dorian Gray

«Septologien» av Jon Fosse

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer