Voksent rockeband til Bryggerhuset

1.april kommer Günther Nielsen Band tilbake til Bryggerhuset. Låtskriver Arild Karlsen byr på hverdagslivets gleder og sorger, og tar Østfolddialekten inn i musikken.

Bassist Torkel Varfjell forteller om bandet.
– Günther Nielsen Band i sin nåværende form ble startet i 2005 med  bakgrunn i progrock i Fredrikstad på 70-tallet. Bandet består av Arild Karlsen på akustisk/elektrisk gitar og vokal, Erik Stubberud på vokal, kor og perkusjon, Jon Syversen med elektriske gitarer, Tommy Alfredsen på trommer og perkusjon, Torkel Varfjell på bass og Jon Terje Rovedal med tangenter.

Låtskriver Karlsen samarbeidet tidligere med avdøde Blacken som herjet hitlistene i Østfold med sangen ”Dritevise” og ”Sommerdekk og automatgir”. Jon Syversen skriver musikken, han refererer til både AC/DC og Rush.
– Progrockelementene i låtene er tonet noe ned og bandet fremstår i dag som et voksent rockeband. Ikke uten klare referanser til bluesverdenen.

Karlsen og Syversen er med fra bandets originalbesetning.
– I tillegg skal ikke trommeslager Alfredsen glemmes. Han startet sitt samarbeid med Karlsen og Syversen tilbake i 70-åra, og har vært trofast i deres musikk siden den tiden.
Erik Stubberud er den eneste uten Østfold-tilknytning i bandet, men Varfjell lover at det ikke vil merkes.
– Stemmen til Stubberud har blitt karakterisert som ”Norges beste stemme” av tidligere platedirektør Terje Engen fra Sonet og S2 Records. Heldigvis har Stubberud lært seg både tykke L’er og Æ’er i uttalen av Karlsen sine musikalske bilder.

Varfjell og Rovedal er haldenserne i Günther Nielsen Band. De har lang fartstid sammen, blant annet fra Little Eden sammen med Henning Kvitnes på 80-tallet.
Bandet har siden 2005 hatt to albumutgivelser, Rastløs Vandrer og Sulten Ulv.
– I mai kommer vi med ny plate. Det er spilt inn i Spinner Studio i Tistedal med vår faste tekniker Georg Storhaug. Vi gleder oss til lansering 28.mai, avslutter Varfjell og ønsker alle hjertelig velkommen til Bryggerhuset på konsert 1.april.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer