– Vi gleder oss til å underholde haldenserne

Det Norske Blåesensemble går en spennende og hektisk vår i møte med mye spennende på programmet. De inviterer publikum til å blant annet oppleve Astrid Lindgrens verden og bli med på operafest.
Foto toppbilde: Mats Duan

Først ut er et gjensyn med jubileumsforestillingen om Haldens historie, “Byen under festningen”. I samarbeid med Sparebankstiftelsen Halden får ungdomsskoleelever og Den kulturelle spaserstokken i Halden mulighet til å oppleve forestillingen 11. og 12.februar.

Byen Under Festningen - Foto Det Norske Blåseensemble
Byen under festningen, hentet fra forestillingen da den ble fremført våren 2015. Foto: DNBE

18.februar blir det et møte med Astrid Lindgrens folkekjære skikkelser i Brygga kultursal. På scenen står Malin Schavenius og Erik-André Hvidsten sammen med barn fra Villekulla barne-og ungdomsteater fra Fredrikstad. 
– «Sanger fra Astrid Lindgrens verden» er et forrykende show som passer for hele familien. Her får publikum høre de mest kjente sangene fra bøkene og seriene som vi alle har et forhold til, sier direktør Geir Rebbestad i Det Norske Blåseensemble.

I begynnelsen av mars inviterer ensembelet fylkets musikklinjer til å komponere musikk til dem. Torsdag 3.mars blir det konsert i kultursalen. “Vinterriss” er i samarbeid med nyMusikk Østfold.
– Her får elevene en unik mulighet til å høre sine egne komposisjoner fremført av et profesjonelt ensemble, samt gitaristen Gjermund Titlestad.

Så går det slag i slag utover våren med Påskebarokk 10.mars i Immanuels kirke, operafest 6.april i samarbeid med Opera Østfold og deretter 17.mai med konsert i Busterudparken og kultursalen.
– Vi gleder oss til å underholde haldenserne med et særdeles variert og publikumsvennlig vårprogram, sier Geir Rebbestad i Det norske blåseensemble.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer