– Vi er godt fornøye med haldensernes respons

De siste årene har Brygga kultursal vokst i både billettsalg og variasjon. En av aktørene som har bidratt til det er Riksteatret. De gleder seg over god respons fra haldenserne.
Toppbilde: Pulverheksa og vennene hennes. Foto: Fredrik Arff

Det er mange kriterier som må være oppfylt for at man skal få være scene for Riksteaterets forestillinger. Det er tekniske krav som skal innfris, publikumsgrunnlaget blir målt og de ønsker geografisk spredning av spillestedene sine.
Helge Rekdal i Rikstearet forteller at de er generelt meget godt fornøyd med haldensernes mottagelse av deres forestillinger.
– Det gjelder særlig forestillingene for barnefamilier og vi satte opp ekstraforestillinger både på Bukkene Bruse på Badeland og Karius & Baktus for et år siden, forklarer han.

2017-sesongen er allerede godt i gang for Riksteatret og det er booket inn flere forestillinger i Brygga i år.
– For 2017 er det så langt lansert 4 besøk i Halden med Riksteatrets forestillinger. Den første, En mann ved navn Ove, i februar er allerede utsolgt. 6. mars kommer vi med Kollaps i kulissene med blant annet Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle, sier Rekdal.
– 6. mai blir det forestilling for barnefamiliene. Da er det Pulverheksa og vennene hennes med Maj Britt Andersen.

Til høsten er det ”Kan nokon gripe inn” som er en forestilling basert på Stein Torleif Bjellas musikk.
– Dette er en samproduksjon med Det Norske Teateret og forestillingen har premiere på Det Norske Teatret i disse dager. Dette blir en forestilling med mye musikk med et helt band på scenen i tillegg til syv skuespillere.

kollaps_plakat_hoy
Kollaps i kulissene
Jan Martin Johnsen, Daniel Karlsson, Espen Sandvik, Bartek Kaminski, Hege Schøyen, Jan Huse, Ingar Helge Gimle og Camilla Frey. 
Foto: Fredrik Arff

I tillegg til forestillingene som allerede er lansert kan Rekdal røpe at det kommer enda flere til høsten.
– Dette er to virkelige klassikere. Det er en for voksne den 8.november som vi forventer vil appellere til et stort teaterinteressert publikum. 3. desember kommer vi med en skikkelig godbit til barnefamiliene. Titler og medvirkende vil bli lansert noe senere, men det kan jo være lurt å merke seg tidene, oppfordrer han.

_HML7026
Helge Rekdal, Riksteatret

Hele programmet for Brygga Kultursal finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer