– Det er helt fantastisk og betyr alt for oss

Bruktstua i Aremark deler overskuddet fra den frivillige innsatsen med sine sambygdinger.
Foto og tekst: Anne Mørk-Tønnesen, Aremark kommune

– Det er helt fantastisk. Vi er en bitteliten ideell forening, så pengegaven betyr veldig mye for oss, sier Marian Lorentzen Dahl i «Hjerte for Hviterussland».

Bruktstua i Aremark er en bruktbutikk som drives av 14 ivrige frivillige. Overskuddet på 51.000 kroner er nå fordelt på 6 ulike aktiviteter/foreninger i Aremark.

    • «Hjerte for Hviterussland har fått 5000 kroner
    • Aremark Yngres/Unges Misjon har fått 2000 kroner hver
    • Barnekoret Gledessprederne har fått 2000 kroner
    • Aremark Historielag har fått 10.000 kroner
    • Aremark Musikkorps har fått 30.000 kroner.

Hjelper fattige
«Hjerte for Hviterussland» består av ildsjeler som hver påske reiser til Hviterussland, hvor de hjelper fattige familier, tre barnehager og barneavdelingen på det lokale sykehuset.

–  Vi har blant annet sørget for at barnehagene og sykehuset har fått tilgang til varmtvann og har gitt dem en del utstyr som har vært sårt nødvendig. I år håper vi å kunne kjøpe inn et lekeapparat til barneavdelingen på sykehuset og å bytte ut råtne vinduer på den ene barnehagen blant annet.

Lorentzen Dahl forteller at hun og de andre ildsjelene bekoster reisen sin til Hviterussland selv. Alle pengegaver til organisasjonen går direkte til prosjektene der nede.

– Å få denne drahjelpen fra Bruktstua betyr utrolig mye. Det er gull verdt, sier hun.

Betyr at de har råd til korps
Også Aremark Musikkorps er glade får sårt tiltrengte penger.

–  Julenissen kom tidlig og var ekstra gavmild, sier Monica Anstensen.

– Hva betyr pengegaven fra Bruktstua for dere?

–  Det betyr at vi har muligheten til å drifte korpset i år. Vi har ikke hatt korps i Aremark de siste årene, men nå forsøker vi å få det i gang igjen, sier Monica Anstensen. Sammen med Cecilie Berg og Ann Kristin Lie har hun tatt initiativet til å få korpset opp og stå.

– Vi har oppstart fredag i neste uke med åpen øvelse hvor alle kan komme. I første omgang starter vi opp et aspirantkorps, derfor har vi lagt øvelsen til Aremark Skole klokka 14.15 altså rett etter skoletid. Da slipper elevene å dra fram og tilbake, men kan dra på korpsøvelse rett etter skoletid. Vi vil veldig gjerne også samarbeide med SFO, sier Anstensen.

– Alt vi får, betyr mye
Bjørn Grøstad, kasserer i Aremark Historielag er takknemlig for sine 5000 kroner.

– Alt vi får inn betyr mye for oss. Vi må vedlikeholde husene på Arebekken Bygdetun og Arestad Prestegård. Det er snakk om ni hus totalt, så vi har store utgifter til vedlikehold. I år har vi planlagt ny låvebru og tak på Arebekken blant annet, så noe av pengene skal nok brukes der, sier Grøstad.

Aremark Historielag har om lag 120 medlemmer og arrangerer flere aktiviteter i løpet av året som vår og høsttur, adventsmøte  og pilegrimsmarsj. Historielaget feirer 50 årsjubileum 3. mars.

Ville gi til både unge og eldre
Unges Misjon og Aremark Yngres får også god bruk for sine pengegaver. Unges Misjon har møte annenhver tirsdag for aldersgruppen 4-10 år.

– Det er ca. 16 barn som møter opp hver gang. De ble veldig glade for gaven, forteller Liv Ulsrød.

Også barnekoret Gledesprederne er tildelt 2000 kroner.

– Det var viktig for oss at pengene ble spredt på ulike aldersgrupper, og det synes jeg vi har fått til. Det er flott at innsatsen til de 14 frivillige her i Bruktstua gjør at vi får mulighet til å gi noe tilbake til aremarkingene, sier leder for Frivilligsentralen Nina Krafft Skolleborg.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Aremark kommune sine hjemmesider. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer