Valentinopera på Bryggerhuset

På Valentinskvelden bød den svenske primadonna Carolina Sandgren på opera, musikal og pop godt blandet med masse humor på Bryggerhuset syd.

Det var fullt hus, mange hadde lagt middagen til Bryggerhuset denne torsdagen 14 februar som også er kjent som Valentinsdagen. Introduksjonen av Carolina og kveldens pianist, Anders Ottoson, druknet litt i småskravlingen og latter, det var med andre ord god stemning allerede før Caroline entret kveldens pub-scene med sin sterke tilstedeværelse og fyldige stemme.

Første del av kveldens konsert holdes i operaverdenen. Vi får server perler fra primadonnaens rike operakarriere ispedd med morsomme historier fra livet på de store scener. Carolina kan virkelig underholde og latteren sitter løst når den skånske sangerinnen deler livserfaringer.

Kveldens musikalske innslag inneholder selvfølgelig masse kjærlighet, for det er ikke til å komme bort ifra at kjærlighet er et favorittema i opera. Siden det er Valentinsdagen er det jo midt i blinken med Griegs «Jeg elsker deg» hvor Carolina kan bekrefte at det var så absolutt ikke dårlig norsk hun sang. Teksten var opprinnelig dansk – så det var det hun gikk for!

Og slik fortsetter hun, lekende lett mellom høydepunkt fra «Maskeredaballet», «Pagliacci», «Figaros Bryllup» og masse humor. Opera stand-up, faktisk! Siste innslag før pause er Vilja fra den glade enke hvor Carolina byr publikum med på litt allsang. Det nynnes fra alle bord, selv trauste nordmenn må hive seg med når primadonnaen bjuder.

 

Andre avdeling startes med musikk fra Gershwins «Porgy and Bess» før Carolina skrur på sjarmen for fullt og flørter uhemmet med alle på Bryggerhuset. Ingen er usett, hun får med seg alle og alt av detaljer i sitt publikum. Finner intervjuobjekter, fang å sitte på, rekvisitter som kan lånes og kjekke menn som kan danses med.

«Dere må jo få valuta for pengene» sier Carolina og serverer tyske svisker, jazzy toner fra «Teaterbåten», litt operatoner fra «Carmen», storbandklassikeren «Big Spender» før siste nummer som er ABBAs «Thank you for the music». Igjen blir publikum invitert med på allsang. Alle kan jo ABBA!

En herlig variasjon av stilarter og et fantastisk samspill mellom Carolina, Anders og publikum gjør kvelden fullkommen. Applausen er tydeligvis en primadonna verdig, for vi får et ekstranummer. Med tonene fra «The Prayer» i hjertet og nynnede på «thank you for the music» smyger jeg meg ut i februarkvelden, takknemlig for nok en hyggelig operakveld.

Tekst og foto: Hanne Bærkas-Buer

Kommentarer

kommentarer