Vær tålmodige med hverandre

Martin Kingsrød Larsen oppfordrer oss alle til å være tålmodige med hverandre i disse koronatider:

Jeg skal med hånden på hjertet si at jeg har kommet med mange rare uttalelser om dagen rundt koronaviruset. Og jeg har selv latt meg provosere av uttalelser – og det er sikkert mange som har reagert på ting jeg har sagt. Jeg mener det er greit. Vi er i en situasjon som folk ikke kjenner til, vi agerer på forskjellige måter når nye ting skjer med oss. Redsel, sinne, bekymring og andre følelser. Det er slik vi mennesker er. Èn ting som er viktig, er at vi lytter til helsemyndighetene. Det gjør vi for de svake i samfunnet vårt.

Det er helt lov å mene ting, men én ting er viktig når vi ytrer oss – og ytre oss mener jeg at vi skal få lov til – det er en noe av det fineste med Norge. At vi er frie til ytre oss om det vi vil, så lenge vi ikke krenker andre. Men tilbake til det jeg skulle si: Når vi skal ytre oss, må vi presisere jeg MENER. Ikke jeg VET, eller SLIK er det. Det er mye vi ikke vet nok om til å gi en fasit. Men vi kan selvsagt mene noe om det. Tenker jeg.

Mitt ønske er at vi skal ha tålmodighet med hverandre, ta vare på hverandre, og være vi, og ikke du og jeg. Så klarer vi dette. Ingenting er umulig, om vi jobber sammen! Kall meg gjerne svevende, eller blåøyd! Men jeg har troen på at vi mennesker kan leve sammen på best mulig måte, og vi kan sammen møte utfordringer og komme oss igjennom dette på best mulig måte. Håper jeg. Verden er vakker – jeg synes det.

Vask hendene, følg helsemyndighetenes anbefalinger, og jeg sier det igjen; vær tålmodige med hverandre. Og du har selvsagt rett til å være uenig i dette, men dette mener jeg.

Masse kjærlighet fra meg!

 

Kommentarer

kommentarer