Ulrik synger i La Bohème

Om to uker er det Operafestival i Halden! Hovedoppsetningen under festivalen er Puccinis La Bohème i Fredrikshalds Teater. På scenen vil dere se haldenser Ulrik Frostung Stensrød.

Ulrik er snart ferdig med sitt første år på masteren på Operahøgskolen i Oslo. Om et par uker står han på scenen i ærverdige Fredrikshalds teater, der han spiller filosofen Colline i operaen La Bohème.

– Det er utrolig gøy å få være med på dette, forteller Ulrik. Det er veldig lærerikt, og det er så morsomt å jobbe med en så proff cast. Jeg føler meg litt som en lærling her, jeg prøver å få mest mulig ut av erfaringen.

La Bohème er en italiensk opera i fire akter. Handlingen foregår i 1800-tallets Paris, og i sentrum av handlingen finner vi de fattige, unge kunstnersjelene Marcello, Schaunard, Rodolfo og Colline. Sistnevnte er altså filosof.

– Colline er en god gammeldags tåkefyrste, forteller Ulrik, litt sosete og fjern. Han lever på en måte litt på sin egen planet, men blir dratt inn i virkeligheten når Rodolfos kjæreste Mimi blir alvorlig syk.

Kjærlighet og lidenskap står sentralt i handlingen til La Bohème.

Se hovedrolleinnehaver Lydia Hoen Tjore snakke om La Boheme her: 

Det er mye som skal øves inn før premieren i teateret den 17. april.

– Det er ganske intenst, forteller Ulrik. Heldigvis har jeg fått permisjon fra skolen for å gjøre dette. Vi har jo nok å holde på med fra før, det er en ganske stor arbeidsmengde på masteren.

I tillegg til å kultivere stemmen og lære sangteknikk, skal Ulrik mestre diverse sceniske utfordringer innen han er ferdige med utdanningsløpet.

– Vi hadde timer i sceneslåssing nå i vinter, det var veldig gøy.

Sceneslåssing?

– Ja, vi må jo kunne slåss på scenen sånn at det ser realistisk ut. Samtidig skal det være trygt både for deg selv, og den du slåss med.

Ulrik har faktisk sceneerfaring under Opera Østfolds fane fra før. Han har vært statist på utendørsoperaene på festningen, og dessuten sto han på scenen i Fredrikshalds Teater under Opera Østfolds oppsetning av Don Giovanni i 2021.

– Don Giovanni var min debut, da hadde jeg min første rolle i en opera. Det var utrolig stas. Både fordi det er morsomt å få synge på hjemmebane, men også fordi det er gøy å synge i Norges eldste barokkteater. Det var morsomt å komme tilbake dit med proffe rammer. Jeg har jo sunget i teateret tidligere også, mens jeg gikk på MDD.

Ulrik på scenen under Don Giovanni på Operafestivalen i 2021. Foto: Stein Johnsen.

Ulrik ble uteksaminert fra Musikk, dans drama på Halden videregående sommeren 2018. Men det var først i andre klasse på linja han oppdaget at han mestret og likte å synge klassisk.

– Jeg begynte å lukte på klassisk mot slutten av første klasse, frem til da hadde jeg holdt på mest med crooning. Jeg fikk en skikkelig boost av å synge klassisk, og følte at jeg mestret det ganske fort. Det er en helt annen måte å bruke stemmen på, og det var skikkelig kult å bruke dybden i stemmen.

Lydia Hoen Tjore og Bror Magnus Tødenes har hovedrollene i La Boheme. Les mer her: 

Lærer på linja Pål-Esben Haugen skjønte at Ulrik hadde noe å fare med i det klassiske segmentet.

– Det er hans fortjeneste at jeg er der jeg er i dag. Det var han som fikk meg inn på sporet, og ga meg masse fin hjelp og veiledning. Pål-Esben organiserte også at jeg fikk ta private sangtimer med en lærer på Baratt Due. Jeg er utrolig takknemlig for alt han har gjort for meg, det har betydd så mye.

Om to uker braker det løs. Onsdag 17. april er det premiere for La Bohème i Fredrikshalds Teater.

– Det er utrolig stas å få muligheten til å gjøre La Bohème i en så ung alder, det er så lærerikt og morsomt! Jeg ser på det som veldig fint. Colline er forhåpentligvis en rolle jeg vil gjøre senere i karrieren også. Jeg gleder meg.

Det gjør vi også! La Bohème spilles 17., 19. og 20. april i teateret.

Billetter finner du her!

Det er utrolig mye annet spennende på programmet under Operafestivalen, dette er en uke spekket med flotte konserter!

Se hele programmet for festivalen her.

 

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer