– Turen passer for alle uansett alder

På en av de kaldeste dagene på lenge kom det en nyhet på facebook som gjorde at det var lett å lengte til sol, varme og fine naturopplevelser. Kanalfestivalen meldte torsdag kveld at de har åpnet for påmeldinger til Kanalturen i mai 2017.

Kanalturen er et arrangement i regi av Halden Padleklubb og Kanalselskapet Haldenkanalen. Årets tur er 27. til 28. mai. Starten er på Ørje og man padler til brygga i Tistedal.
– Turen markerer åpningen av slusesesongen i Haldenvassdraget og deltagerne blir blant de første som passerer gjennom slusene på Ørje, Strømsfoss og Brekke i 2017. Det blir ingen tidtaking da dette er en tur helt uten tidspress, forteller Anette Kvamsdal.
Tidligere har det vært med i underkant av 100 padlere.

Lørdag starter turen ved nordre slusekammer på Ørje kl. 12. Det er garantert et fint skue for folk som vil se på også. Deretter padler de i vassdraget og avslutter kvelden med middag på Strømsfoss Mølle.
Søndagen er det slusing ved Brekke omtrent kl. 15. Det blir spennende for både padlere og publikum. Totalt skal de tilbakelegge en tur på drøye 50 kilometer.

– Turen passer for alle uansett alder, man må bare ha en interesse for padling i kano eller kajakk.  Alle padler i eget tempo, det eneste du må rekke er slusetidene som er satt opp. Det er en kosetur uten tidtaking, forklarer Kvamsdal og oppfordrer flere til å bli med.

Les mer om Kanalturen her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer