Trojansk hest på Fredriksten

Du lurer kanskje på hvorfor det ligger en båt på golfbanen eller hvorfor det står en 4 meter høy trehest på Overberget?
Double Edge Theatre har ankommet Halden, og er nå i full gang med forberedelsene til The Odyssey, to teaterforestillinger som skal foregå på Fredriksten Festning under Fredriksten Musikkfestuke 6. – 13. juni. Gruppen er en gjeng skuespillere, kunstnere og musikere fra store deler av verden som til vanlig holder til på en farm i Ashfield i West End Massachussets.

IMG_3102

På en benk mellom hyttene på Overberget finner jeg Adam Bright, som er medprodusent og skuespiller. Han viser meg rundt og forteller at det vil bli en utendørs vandreforestilling der man vil bli tatt med på en reise rundt i vakker natur og inn i mørke grotter. Han peker opp i trærne og forteller at noe av det man vil oppleve, er mennesker som svever over publikum og levende, dresserte griser.
”It’s like a kids world”, har grunnlegger og kunstnerisk leder, Stacy Klein, uttalt i en av promo-videoene til prosjektet. Med det mener hun at man stadig ser nye ting, noe man også kan få følelsen av i forestillingene. Vi går gjennom grottene i det området som av Adam og de andre har fått navnet ”The Castel” og hører musikerne øve.
Denne gangen skal de forøvrig ha med seg lokale musikere samt studenter fra akademiet for scenekunst.

Double Edge Theater skal også ha to store forestillinger kalt The Grand Parade (of the 20th century) i Brygga Kultursal. Med en blanding av humor og alvor, får vi bl. annet se Hitlers brutalisering av Europa, månelandingen og mordet på Kennedy. I scenens fulle høyde og bredde vil vi oppleve sirkus, dans, trapes og Double Edge Theaters unike evne til å skape visuelle scenekunstopplevelser!

Kommentarer

kommentarer