Ingen fasit

I improteater finnes ingenting. Det er ingen fasit, ingen regler og ingen mulighet til å gjøre det feil. Med det som utgangspunkt kan det bli noen morsomme opplevelser under Fredriksten Musikkfestuke.
(Foto toppbilde: Trine Sirnes)

Lær impro
Scenekunst Østfold håper at haldenserne er klare for både å leke med hverandre og bli underholdt med improteater.
Patrick Stenseth er en av kursholderne i workshopen som arrangeres tirsdag 9.juni.
– Kurset vil være et intensivkurs i impro der man får være med og leke rundt impro-formen med enkle øvelser. Om man blir med på kurset kan det også være mulig at man får spille en av kveldene på Bryggerhuset, forteller han.
Det trengs ingen forkunnskaper for å delta på kurset, og det er gratis.

Skjermbilde 2015-05-21 kl. 13.14.51

Du kan påvirke
Onsdag 10. og fredag 12.juni blir det Impro på Bryggerhuset. Da vil stedet få besøk av improgruppen som skal underholde fra scenen, og underveis blir det garantert mulighet for å påvirke hva som skjer.
– Improvisert teater er teater uten manus. Vi integrerer dermed publikum underveis, de får være med på å bestemme tema, relasjoner mellom karakterene og sikkert mye annet moro, forklarer Stenseth.
Med andre ord kan det bli en kveld der man får trimmet magemusklene skikkelig.

Det aller morsomste
Vanligvis er det musikk fra scenen på Bryggerhuset, men under Fredriksten Musikkfestuke er ingenting som normalt. Da er det festivalstemning både ute og inne, og det forventes mange besøkende siden stedet også er Festivalkro.
Daglig leder, Mona Cecilie Johansen, gleder seg stort.
– Jeg syns impro er det aller morsomste når det kommer til teater, men også det jeg husker jeg var flaut dårlig til når jeg selv drev med teater. Kan garantere at de som kommer til oss er imponerende flinke, sier hun entusiastisk.
Så da gjenstår det bare å se om improgruppen inviterer henne opp på scenen for å se om hun fortsatt er “flaut dårlig” eller om det har endret seg..

 

Kommentarer

kommentarer