Trippel konsert på Vannvogna kvelden før Halloween

Kvelden før Halloween inntar tre rockeband scenen på Vannvogna Konsert- og kunsthall i gågata og byr på en real rockefest. 

Det snaut to år gamle cover-rockebandet Sideshow laga en heidundrandes rockefest på Bryggerhuset kvelden før Halloween i fjor, før koronaen kom og la sin klamme hånd over alt som heter kultur. I år blir det vanskelig med rockefest på Bryggerhuset, og Sideshow måtte flytte kalaset til et større lokale for å tekkes den trøttsomme dronning Korona. Men så kom plutselig frontmann Calle Hagberg på en idé: Hvorfor ikke invitere flere band til festen? Tre band pekte seg raskt ut. Progrockbandet Beyond Compare, rockebandet Kane og coverbandet Sideshow er alle konstellasjoner som deler musikere på et eller annet vis. Calle er vokalist i to av dem.

– Vi har snakka lenge om at vi skulle hatt en konsert med alle tre banda, sier Calle, det har vært en drøm en stund. Vi tenkte at dette kunne være en perfekt anledning.

Jeg møter representanter for alle tre banda på Vannvogna, og ber om en liten presentasjon av samtlige band.

En gjeng musikere som spiller på kryss og tvers av ikke mindre enn TRE rockeband. Fra venstre; Kent Grepperud (Beyond Compare og Kane), Remi Isaksen (Kane), Hans-Jacob Solberg (Sideshow) og Øystein Bærkas-Buer (Sideshow og Kane). Foran sitter Calle Hagberg (Sideshow og Beyond Compare).

Beyond Compare er et progrockband som starta med et brødreband fra Rjukan, nemlig GreppGuitar. Primus motor og gitarist i bandet Kent Grepperud forteller:

– Vi starta med tre gitarister, og to av oss heter Grepperud, så da endte vi opp med navnet GreppGuitar.

Etter noen år med bytting av musikere og tilholdssted, og ikke minst frafall av ett stk Grepperud, ble bandet omdøpt til Beyond Compare. I dag består bandet av Kent på gitar, Tom Kristian Tverbakk på trommer, Øystein Henriksen på bass og vokalist Calle Hagberg.

– Vi ga ut instrumentalalbumet Live Out Your Dream for noen år siden, forteller Kent, det var under GreppGuitar-navnet. Men nå har vi begynt å lage låter med vokal, derfor hanka vi inn Calle. Jeg vil si at vi spiller 70-tallshardrock med et snev av prog.

– Det er litt mer enn et snev av prog, vil jeg si, skyter Remi Isaksen inn. Dette er prog!

Uttalelse til tross, Remi har ingen rolle i Beyond Compare, men har hatt beina godt planta i både Kane og Sideshow. Per i dag er han kun trommis i Kane.

Kane på sin side har røtter helt tilbake til åttitallets Fredrikstad. Det er Geir Olsen som representerer starten for Kane.

– Geir Olsen var trubadur i rundt 25 år, forteller trommis Remi, han kalte seg Gary O. Kane, og skrev en del musikk den gangen. I 2018 samla Geir sammen et band, som da ble hetende Kane. Vi bruker fremdeles en del av det materialet han laga tilbake i tid, i tillegg til at vi lager musikk sammen. Sjangermessig vil jeg si at vi spiller rock, med et snev av puddel. Åttitallsrock.

Høsten 2019 slapp Kane singelen In it for The Ride, den finner du på Spotify:

Forrige fredag slapp Kane den blodferske musikkvideoen Everybody Up, og de slipper to musikkvideoer til før konserten. Se den første musikkvideoen her:

I tillegg til trommis Remi Isaksen og vokalist Geir Olsen består Kane av Øystein Bærkas-Buer på gitar, Geir Hanche på bass og Kent Grepperud på gitar.

Hvis du lurte: Beyond Compare-gitarist Kent spiller altså også gitar i Kane. Dobbeltrollene i disse banda er nok til å få øya til å gå i krøss på hvem som helst, og det bare fortsetter: Øystein Bærkas-Buer ble hanka inn som gitarist for Kane i januar, men han er også sentral som gitarist og back up-vokalist i coverbandet Sideshow:

Sideshow starta som et bluesband i Aremark, men nå er det bare vokalist og frontmann Calle Hagberg igjen fra den originale besetningen. Dessuten har fokuset skifta fra blues til hardrock. Sideshow beskjeftiger seg nå med å ta for seg pop/rock-låter vi allerede kjenner og rocke dem seriøst til.

– Vi tar gamle klassikere og lager hardrock av dem, forteller Calle, men vi covrer også nyere låter. Vi har blant annet en låt fra 2018 på repertoaret.

– Men det er mye 70 og 80-tallsrock, legger Øystein til. Vi går for å hente frem kjente låter fra katalogen, men ikke de som ble spilt aller mest den gangen. Vi liker å hente frem de mindre kjente låtene også. Men det skal være gjenkjennbart.

Sideshow holdt sin aller første Halden-konsert på Bryggerhuset kvelden før Halloween i fjor. Foruten Calle og Øystein består bandet av Hans-Jacob Solberg på trommer og Dag Kopperud på bass. Og så kordame Hanne Bærkas-Buer, da.

Sideshow har sin første konsert i Halden:

Siden det er kvelden før den store skremmekvelden tenker gutta i banda at folk gjerne kan ta konserten som en pre-Halloweenfest. Det betyr at folk gjerne kan kle seg ut.

– Det er bare gøy hvis folk kler seg ut, sier Remi, men det er på ingen måte noe krav til publikum.

Dørene åpnes 19, og første band går på scenen klokken 20.

Prisen for billetten er kun 200,-, men Vannvogna kan bare slippe inn 70 publikummere så her gjelder det å være ute i tide! Billetter kan du få kjøpt på Ticketmaster.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer