Traktkantareller og annen sopp

Vi er godt over halvveis i oktober. Naturen har eksplodert i farger, og sesongen er på hell for å sanke fra naturens spiskammers. Det gjelder å komme seg ut, for det er fortsatt ikke for sent. Men det nærmer seg det. Skogen byr fortsatt på kantareller og traktkantareller, og er du heldig finner du også piggsopp og en og annen slenger av stensopp.

Det har vært en annerledes høst i år. Først tørt og lite sopp, så passe med fukt og ganske bra, og så tørt igjen. Overflaten i skogbunnen er fuktig, men det er tørt nedover, så selv traktkantarellene har vært litt sparsomme i år. Men de er der. Du må bare inn i litt dypere granskoger med god mose.
Og det har begynt å avta med hjortelus etter at det har vært et par frostnetter.

2015-10-03 13.20.11

Ta med noen venner og soppkurver og dra til skogs. Alle vet og kjenner at en tur i skogen gjør godt for kroppens fred-og-ro-system, men det er også vitenskapelig bevist. Man tar seg raskere inn fra en stresset tilstand med en tur i skogen, og får man med seg litt i kurven så er det ren bonus.

Etter soppturen, er det så hyggelig å samles rundt et bål og finrense soppen. Og det er ingen grunn til å gjøre mer med soppen enn å steke den i godt smør i en panne på bålet, krydret med salt og pepper og spist på stedet, og med noe kaldt og skummende i glasset smaker det fantastisk godt. Dere vet, det enkle er ofte det beste!

God tur, god fangst, godt måltid og god oktober!

Innlegget er skrevet av Halden soppforening.
Vi anbefaler deg selvfølgelig å følge Halden Soppforening på facebook.

Kommentarer

kommentarer