Klarer Grensetreffet og LToN å samarbeide?

Neste år kan det bli mer folksomt i Halden enn vanlig 12.-14.august. Grensetreffet og Ladies Tour of Norway har lagt arrangementene sine til den samme helgen, og det er nå knyttet spenning til om det i det hele tatt er gjennomførbart.
Foto toppbilde: Rune Gråbein Svendsen

Grensetreffet har i en årrekke satt preg på byen fra onsdag til lørdag i uke 32. Det er aktiviteter på Sørlifeltet, på Fisketorget, på Torget, i gågata, på festningen og flere andre steder i byen.
Ladies Tour of Norway (LToN) ble første gangen arrangert i 2013, og ble raskt en suksess med tre dagers sykkelfest for kvinner.
Det er ingen tvil om at begge arrangementer krever sin plass i byen, og leder for Amcarklubben, Nils Petter Nilsen, er svært bekymret for om dette er mulig å få til samtidig.
– Vi har hatt arrangementet vårt den samme uken hvert år, så det bør ikke være noen overraskelse for noen at de datoene er byen full av amcarfolk. Det er mange tilreisende, til og med fra flere land nedover i Europa, så hotellene fylles opp og handelstanden nyter godt av arrangementet vårt, forteller Nilsen.
Han syns det er synd at LToN velger den samme helgen, siden det betyr en rekke utfordringer med logistikk og plass.
– Det vi har sett til nå av planer for LToN gjør det vanskelig for oss å gjennomføre våre planer og dermed også få de inntektene vi sårt trenger. Dette er et treff for Halden og omegn, og da sier det seg selv at det ikke fungerer hvis innfartsårene til byen blir stengt på grunn av syklister.

10606077_10152632763961031_2655296526968731034_n

Roy Moberg, rittdirektør for LToN, forteller at datoen er satt til 12.-14.august på grunn av samkjøring med WorldTour rittet i Vårgårda i Sverige. LToN har blitt arrangert helgen før Vårgårda i to år på rad og det er det som skjer også i 2016.  Dette har vært en forutsetning  for at LToN skal få plass på den internasjonale rittkalenderen i 2016.
– Rittplanlegging av et profesjonelt sykkelritt er en møysommelig prosess hvor man skal ta hensyn til ryttere og støtteapparat fra alle verdensdeler, logistikk med utstyr og ressurser, TV-og medieavtaler og mange flere detaljer. Det er mange faktorer vi ikke selv rår over som er styrende for valg av dato, forteller Moberg.
Han beklager at dette i 2016 fører til at Grensetreffet og LToN arrangeres samme helg, men presiserer at man ønsker en god dialog for å se på mulighetene til et samarbeid.
– Jeg har snakket med både personer i Amcarklubben og kommunen i flere omganger. Vi hadde også et møte for et par uker siden hvor vi delte informasjon og forsøkte å kartlegge ulike problemstillinger. Etter møtet var det enighet om at vi skulle fortsette dialogen med tanke på å etablere et samarbeid som ivaretok begge arrangørene sine interesser, sier han.
Han har opplevd samtalene som konstruktive og positive, men ser også at det er en del problemstillinger som må løses.
– Jeg har tilbudt meg å komme på et medlemsmøte i Amcarklubben for å informere om vårt arrangement, men det takket de nei til. Vi skal derimot ha et nytt møte førstkommende torsdag. Som et grunnlag for møtet har jeg sendt Amcarklubben et brev med mange forslag til både praktiske løsninger og aktiviteter vi kan gjøre sammen gjennom helgen. Jeg håper på positiv respons på disse forslagene og er innstilt på å være fleksibel i forhold til Grensetreffet sine behov. Dersom et samarbeid ikke lar seg etablere så er vi innstilt på å både flytte oss ut av Halden og eventuelt i verste fall avlyse.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer