Tolker blues med sjel og følelse

Førstkommende fredag er det en rutinert gjeng med musikere som skal spille på Bryggerhuset. Westby Band har alltid spilt for fulle hus i Halden, og det håper de på denne gangen også.

Westby Band består av Geir Arne Westby med vokal og gitar, Glenn Vidar Solheim på trommer og Espen Holtan på bass.
– Vi startet som et rent coverband, men har med tiden gått over til å spille Geir Arnes materiale ispedd klassikere fra bluesen. Det er særlig vekt på 30, 40 og 50-tallet, forteller Espen Holtan.
Geir Arne Westby er kjent som en hardtarbeidende bluesmann som blant annet har gitt ut tre album med eget materiale. Han hadde tidlig som mål å bli en veldig god gitarist, og for å bli det hørte han på alle som har beundret for deres gitarspill. Espen forteller at Westby Band har hatt flere store spillejobber i både Norge og Sverige, blant annet Union Blues Cup på Notodden. I tillegg deltok Westby i en årlig låtskriverkonkurranse for noen år siden.
– Han deltok i The International Songwriting Competition (ISC) der både profesjonelle låtskrivere og amatører kan sende inn sine sanger. Juryen består blant annet av Tom Waits, Jeff Beck og Lucinda Williams. Hver måned velger ISC ut to vinnere blant alle som har meldt på en låt via MySpace, og Geir Arne ble i 2011 antatt med låten ”You ain’t gonna make a woman out of me” i blueskategorien.

Alle bandmedlemmene i Westby Band er kjente i kulturmiljøet, og de har gjerne flere baller i lufta. Glenn Vidar gjør for tiden stor suksess som trommeslager for Paal Flaata, og har spilt for fulle hus i Tønsberg i sommer med Elvis-showet ”Aloha from Tønsberg” med Ackles, Busk og Flaata.
Espen har spilt, og spiller, i band som Navigators, Pärs Polare, Somebody’s Darling og er aktuell med den siste plata til Trond Andreassen ”Ingen ting hele tiden” som ble sluppet i mai.
De er alle enige om at de gleder seg til fredagens konsert på Bryggerhuset.
– De gangene Westby Band har spilt i Halden har det vært utsolgt hus, dansing på bordene og stormende jubel, så vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd!

Konserten er fredag 5.august kl. 22.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset syd. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer