Tistedalens Musikforening spiller i teateret

Alt var bedre før, eller…. Søndag 4. november er det tid for søndagsmatiné med Tistedalens Musikforening, og som vanlig er det Knut Henriksen som er musikalsk ansvarlig og dirigent.

Konserten åpner som seg hør og bør med et par marsjer, den ene er hentet fra Oscar Borgs rikholdige repertoar, nemlig Turnermarsj. Franz Liszt er kjent for sine rapsodier, og Hungarian Rhapsody No 2 skrev han allerede i 1947. Det er fin musikk, både for de som skal lytte og de som skal spille. Vasily Agapkin er kjent for bare én marsj, men Farvel til en slavisk kvinne har til alt overmål blitt en slags nasjonalmarsj i Russland. Der er de skjønt enige om at en marsj ikke kan bli bedre.

Noen solistinnslag blir det også, deriblant 18 år gamle Britt Sairanen på klarinett. Britt er suveren på instrumentet sitt. Videre skal Gard Lindberg-Olsen være solist på en liten komposisjon for solotrompet og orkester, skrevet av Leroy Anderson i 1949. Gard blir også presentert som en av tistedølenes egne komponister under konserten.

10 klarinettister skal igjen få bryne seg på Clarinet Escapade, dirigenten liker å gi dem noen utfordringer. Trombonerekka har fått hjemmelekse i Bayersk Polka så den sitter nok som støpt. Mange vil dra kjensel på melodien, men de færreste vet hva den heter.

Ja, Tistedalens Musikforening har enda mer å by på, men her skal vi nøye oss med å si til slutt at det er Andrew J. Boyle som skal være konferansier. Han er en kjenning av tistedølene fra før etter å ha vært dirigent for dem på slutten av 80-tallet. I Fredrikstad har han vært en godt kjent kulturpersonlighet gjennom mange år.

Fredrikshalds teater

Søndag 4.november 2018          kl 15.30   

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer