Tips til jula

Jula er straks over oss, og julefreden vil vel senke seg sånn omtrent rundt midnatt på søndag. Men kulturhalden tar ikke juleferie, det skjer mer enn jul i Halden neste uke! Se oversikten over hva som skjer i romjula her:

Fredag 21. desember

Hvis du allerede har julefreden innabords kan du kanskje koste på deg en Julekviss på Halden Mikrobryggeri fredag kveld. Dit kommer brødrene Stensrød med nisselua på og sekken full av julenøtter.

Lørdag 22. desember

Lørdag arrangeres det nok en førjulskviss i sentrum, men denne gangen må du over på nordsiden for å løse julenøtter. Chris lager Kviss på Dickens i tre omganger mellom klokka 20 og midnatt på Dickens, og det hele følges opp av livemusikk ved kviss-verten Chris.

Hvis du trenger hjelp til å åpne opp for julefredens inntog kan du gå på drop in Fullmåne-Yin yoga hos Gunn Helene Arsky i hennes yogastudio i Haslundveien. Etterpå blir det juleyogabliss.

Søndag 23. desember

Lille julaften er en festdag for mange, og på søndag kan du bli med å ringe julen inn med DJ Strøm på Dickens. Dørene åpner klokka åtte.

Litt mer fredelig og sakralt blir det nok i Asak kirke når Army Ghospel  og Tistedalen Musikforening drar i gang sin tradisjonelle Lille julaften-konsert klokka 23. Denne konserten er faktisk utsolgt, så bedre lykke neste år.

På Siste Reis kommer Tom -T-Gubben for å snurre juleskiver dagen før dagen fra klokka 21 og utover. Ta på nisselua og kom.

Julaften! Mandag 24. desember

De fleste er kanskje hjemme og ser tegnefilmer på julaften, men hvorfor ikke møtes for å se tegnefilmene sammen? På Siste Reis åpner de dørene for Gløgg-O-Rama klokka 12 med fellesvisning av Kalle Anka & Co frem til 16.

Tirsdag 25. desember

Første juledag er vi i gang igjen etter at julefreden forhåpentligvis har fått råde på julaften. På Feelgood holder man gode tradisjoner i hevd og inviterer til Julerock fra klokka 20 og utover.

Onsdag 26. desember

Trenger du en luftetur etter all den ribba og akevitten? Ta med deg barna og gå på tur ved Ormtjernhytta da vel! Der har de troll- og nissesti rundt hytta, og dessuten åpent for salg av mat og drikke mellom 11 og 15.

Klokka 12 kan du høre vakker julesang i Rokke kirke, tradisjonen tro tropper Tres opp for å synge på Julekonsert i Rokke kirke. Med seg har de Ulrik Stensrød, Arild Elnes og organist Jan Erik Norheim.

Klokka 21 åpner Kongens Brygge dørene for Romjulskonsert med Onkel Tuka og Belfast Express. Billetter kun i døra!

Klokka 22 går Westby band på scenen på Bryggerhuset for å spelle blues ut i de små timer. Her blir det både cover-blues og egenskrevet blues med Geir Arne Westby, Jonathan Bengtsson og Espen Holtan.

Torsdag 27. desember

På torsdag avholdes Henrik og Jørgens populære Pøbbingo på Bryggerhuset. Gutta lover gratis brett og fete premier. Her blir det ofte fullt, så vil du ha et bord bør du bestille på forhånd! Pøbbingo på Bryggerhuset starter klokka 22.

Fredag 28. desember

På fredag blir det Skøytedisco for barne- og ungdomsskoleelever i Halden ishall mellom 18 og 21. DJ Øivind Strøm spinner plater, og det er gratis utlån av skøyter og hjelmer, inngang koster kr 50,-.

Årets siste konsert på Bryggerhuset er det Big Daddy og Handsome Devils som skal stå for. Det blir Johnny Cash for alle penga. Konserten starter klokka 22.

Lørdag 29. desember

Lørdag dras det i gang NM-finaletur til Oslo med Ulvene. Det blir en svær Haldengjeng som drar for å støtte Ulvene når de møter Elverum i cup-finale i Oslo Spektrum lørdag kveld, men her er det utsolgt for lenge siden. Du kan imidlertid sette deg opp på venteliste, og sikre deg billetter dersom det blir frigitt flere billetter – eller noen trekker seg fra turen.

Denne romjulslørdagen er det stille og rolig på kulturfronten, men du kan faktisk gå på Feelgood og høre klassisk musikk med Jonas Halvari. Jonas skal spille seg gjennom 1700- og 1800-tallskomponister som Tchaikovsky, Beethoven, Bramhms og flere. Inngang er gratis!

God Gjørejul!

From all of us to all of you: A very merry Christmas!

 

 

Kommentarer

kommentarer