Tips til helgen

Magiske illusjonstriks, en jubilerende Kvitnes, ungdomsrevy og stand up er noe av det du finner i Haldens kulturkalender denne helgen. Ut og gjøre!

Det er Henning Kvitnes som sparker i gang kulturhelgen i Halden denne uka. Nå skal han ut på turné med showet Henning Kvitnes i 100 (Førti år som artist, seksti år som mann.) Turnéen starter selvfølgelig her i byen, med to konserter i Fredrikshalds teater denne helgen. Men disse konsertene er utsolgt for lengst altså.

En snau halvtime senere skal det skrattes i kultursalen, og det er Tommy Steine og gjengen fra Latter Live som skal få haldenserne til å le i halvannen time på fredagskvelden. 

Klokka seks går Thor Martin Thorsen og Karianne Stenbock på scenen hos Dickens. Der skal de synge seg gjennom sine beste musikkøyeblikk fra de siste tjue årene. Overskuddet går uavkortet til prosjektet Byens Hockeyspiller.

Indigorado spiller på Herregårdskaféen på lørdag, og der er det sikkert fyr på peisen også.

Lørdag

Lørdag formiddag inviterer Frelsesarméen til Nabolørdag i Oscars gate 8. Tema for dagen er slektsforskning, og Frivilligsentralens visegruppe 1881 skal bidra med sang og musikk. Kaféen er åpen. 

På Frivilligsentralen er det klart for nok en Internasjonal Kulturkafé på lørdag. Denne lørdagen er det Safia som er foredragsholder. Hun skal snakke om somaliere i Norge, og hvordan mediene omtaler denne gruppen nå om dagen. Hva kan gjøres for å snu holdninger og bygge broer mellom kulturene? Det blir også afrikansk musikk og afrikansk mat.

Ut på kvelden på lørdag er Tommy i gang med Ølsmakingen sin igjen. Mellom 18 og 21 skal det drikkes, smakes på og snakkes om øl i Mikrobryggeriet.

Samtidig, i Blackbox, skal den nyoppstartede ungdomsteatergruppa Dramacula ha sin første oppsetning, Godt og Blandet. Her får vi sketsjer, sang og dans “inspirert av det virkelig liv, hotell Cæsar, og politikk”. Ikke verst, hva? Gratis inngang.

Litt senere på kvelden er det tid for å tro i kultursalen. Nærmere bestemt, tid for å tro på illusjoner. Den kjente illusjonisten Alexx Alexxander kommer til byen for å lure oss til å tro både det ene og det andre, vi forventer både svevende mennesker og hakesleppende forsvinningsnumre.

Dette er Thor Martin og Karianne. De skal spille gitar og synge på Dickens på fredag. Illustratør: ukjent.

Til Herregårdskaféen kommer den norsksvenske duoen Indigorado lørdag kveld. De skal spille sin indiefolk-inspirerte singer/songwriter-musikk fra klokken åtte og utover. 

Søndag

Søndag kveld kan du få høre Siv Langøy synge på Siste Reis, konserten begynner klokka ni. Med seg har Siv Freddy Holm, Terje Støldal og Tor Hauge. 

God gjørehelg!

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer