Skal spille Brahms med Kringastingsorkesteret

Haldengutt og pianist Eirik Haug Stømner får spille eksamenskonsert med KORK i mai.

Mange av dere har kanskje hørt Eirik spille piano, muligens i tospann med en annen dyktig Eirik, nemlig tenor Eirik Grøtvedt. Senest nå i februar akkompagnerte Eirik sin navnebror på piano under februarutgaven av Opera på Bryggerhuset, og høstet mange lovord fra KanDusis utsendte anmelder. Når Eirik ikke opptrer på en av Haldens mange kulturarenaer er han sisteårsstudent ved Norges musikkhøgskole (NMH).

Smalt nåløye

Musikkhøgskolen fører en praksis der de kjører et masterstudium som går på tvers av instrumentgruppene ved skolen, nemlig diplomstudiet. Dette er ikke for ethvert gitarfjols å få til. Først må du altså komme inn på Norges Musikkhøgskole, og allerede her har nåløyet smalnet ganske så kraftig. Dernest må man altså være så god at man blir plukket ut til diplomstudiet. Eirik er rett og slett ganske flink.

Diplomstudiet har som mål å utdanne solister på internasjonalt nivå, og etter endt studieløp blir det eksamenskonsert med orkester.

-Det har hendt at de setter sammen et orkester fra skolen og hyrer en profesjonell dirigent, men i mitt tilfelle får jeg spille med KORK og en dirigentstudent fra skolen. Planen er at jeg har min avsluttende eksamen 31. mai, jeg skal spille Brahms’ første pianokonsert med KORK. Det er ganske stas!

Rett som det er akkompagnerer Eirik Haug Stømner (til høyre) Eirik Grøtvedt.

Store Studio

“Vårens vakreste eventyr” kaller NRK konserten, og dette er ingen privat affære mellom student og jury. Hånei. Konserten holdes i NRKs Store Studio på Marienlyst, og billettene ligger ute for salg på TicketCo.

Pianisten selv er mer fokusert på jobben som ligger foran ham enn æren av å ha blitt plukket ut til diplomstudiet og å få spille med KORK.

-Jeg visste jo om at sjansen for å få spille med KORK var der allerede da jeg fikk plassen for to år siden, og det ble vel endelig bestemt på våren i fjor en gang, så akkurat følelsene av overraskelse og glede over å faktisk få muligheten er på en måte et tilbakelagt stadium. Akkurat nå prøver jeg å kjempe meg gjennom konserten og få det klart til mai, men håper jeg kan begynne å glede meg litt når notene er på plass.

Hva kommer nå?

Eirik er usikker på hvor veien går etter endt studieløp.

-Jeg er litt usikker på hva som skjer etter det egentlig, men jeg har i hvert fall ikke søkt om studieplass noe sted, eller faste jobb, så det kan se ut til at neste år blir et forsøk på å overleve som freelance-musiker!

Så spennende!

-Ja, og litt skummelt.

Vi ønsker Eirik lykke til med oppkjøringen mot eksamen, og oppfordrer selvfølgelig haldenfolket til å dra og høre ham spille eksamenskonsert med KORK.  Billetter finner du her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer