Tips til helgen

Denne helgen er den store julemarkedshelgen i Halden, men det skjer en del andre ting i byen også. Se bare her:

Fredag

Det er Julemessa på Halden Sanitetsforening som får æren av å innvie denne gjørehelgen i Halden, de har åpent fra 12 til 18 fredag. Det er hele tre julemarkeder i byen denne helgen, og det er Julemarkedet på Fredriksten som er nestemann ut. Her åpnes portene klokken 16, og her kan du finne alskens julegodter, diverse hjemmelagede og bortelagede julegaver, nisser, barnekor, trommekorps (!) og mye, mye mer.

Julestemning kan du også få på på Fredrikshalds teater denne fredagen, der er det nemlig premiere på musikalen En Julefortelling klokka 18! Her får vi treffe Scrooge, spøkelsene og alle de andre som skal banke julens budskap inn i hodene våre med sang og musikk. Det blir ikke jul uten Juleselskapet altså.

Nede på sydsiden kan du høre honkytonk-dronningen Brennen Leigh spille og synge på Siste Reis, og med seg har hun strengemester Noel McKay. Konserten starter klokka åtte.

Lørdag

Lørdag er det atter igjen klart for Julemarked på Fredriksten. De åpner porten for publikum klokka 11, og holder åpent til 18. Julemarked blir det også i Frelsesarméens lokaler i Oscars gate 8 på lørdag, nærmere bestemt mellom 10 og 15. Her blir det tombola, hornmusikk, vafler, boller og brus og mye fint til salgs. Julemessa hos Halden Sanitetsforening i Svenskegata har åpent også på lørdag, de åpner klokken 10 og stenger klokken 14.

Er du slettes ikke i julete humør ennå? Ta deg en tur bort til Jernbanegata i stedet, der er det kunstutstilling på Galleri WendA. Oddvar Hansen stiller ut sin kunst der mellom klokken 12 og 16.

Over på nordsiden igjen kan du gå på matinéforestillingen med Juleselskapets En julefortelling i Fredrikshalds teater. Forestillingen starter klokken 12.

Det øves til En Julefortelling på Fredrikshalds teater!

På Frivilligsentralen blir det foredrag av den mer alvorlige sorten på lørdag. Mary Akrami, som leder et krisesenter i Afghanistan, kommer for å snakke. Foredraget starter klokken 14.

På Høna er det tid for Ølsmaking igjen utpå kveldinga lørdag. Tommy & Co åpner dørene for ølsmaking og ølpreking klokka 18, og holder på til 20.

På kultursalen dukker Haugesundsbandet Vamp opp lørdag kveld, de spiller for fullsatt sal. Men hvis du står på utsiden og klemmer øret mot veggen kommer du garantert til å få høre Tir n’a Noir.

Samtidig, lenger borti gata, går Mental Utid på scenen på Siste Reis. Mental Utid lover Ebba Grön-klassikere på rekke og rad fra sju og utover.

Oppover i gågata blir det underholdning av et helt annet slag, der blir det nemlig allsang og hurramegrundt med Chris Edgar og Strandberg på Dickens fra klokka 22 og utover i de små timer.

Søndag

Søndag er den siste dagen med Julemarked på Fredriksten, og siste mulighet til å jule rundt oppe i fine omgivelser på festningen vår. Søndag er julemarkedet åpent mellom 11 og 18.

På søndag kjører Juleselskapet Dickens-musikalen En Julefortelling i teateret klokka 15. Men husk: De spiller neste uke også!

På Galleri WendA i Jernbanegata kan du gå på kunstutstilling og se Oddvar Hansens kunst i også på søndag. Galleriet holder åpent mellom 12-16.

God gjørehelg til alle!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer