Taube på Torget

I sommer tar Dag Brandth og Frank Skovrand med seg Taube og synger sommeren inn i Mikrobryggeriets bakgård.

Det har blitt en sommertradisjon for mange haldensere å høre Frank Skovrand og Dag Brandth synge og spille Evert Taube til måkeskrik og bølgeskvulp i Sponvika. De siste årene har Dag, Frank og Taube vært på flyttefot. I fjor ble det Taube i kommandantens bakgård på festningen, men i juni flytter Frank og Dag Taubekonserten sin ned til havsnivå igjen. I år blir det nemlig sommer-Taube i Mikrobryggeriets bakgård.

-Festningen er fantastisk, sier Frank Skovrand, men den er litt utfordrende for mange å bevege seg i. Spesielt for gamle og uføre. Men i all hovedsak flytter vi konserten til bakgården til Kokkekollektivet fordi det er en fantastisk kulturarena for utendørs konserter og forestillinger. Det er topp, sentral beliggenhet, masse god Haldenhistorie i vegger og murer, bra folk, gode lydforhold, god mat og drikke, og ikke minst god plass.

Frank og Dag har plukket seg tre datoer i juni for Taube på Torget: Torsdag 27. juni, lørdag 29. juni og søndag 30. juni. I tillegg vil de synge Taube på Sponvika vertshus lørdag 6. juli.

-Dette er jo med årene blitt et lite sommerhjertebarn, forteller Frank. Det å la gamle viseskatter få leve videre er jo viktig, og det å får lov til å boltre seg i disse tekstene og historiene til denne mannen blir bare morsommere og morsommere etterhvert som vi dykker lengre ned i dette. For meg er dette blitt en vesentlig del av sommerfølelsen, og det tror jeg med sikkerhet gjelder for Dag også.

Sommarkänsla på boks. Taube på festningen i fjor.
Frank og Dag følger samme oppskrift som tidligere, med et lite unntak.

-Vi gjør som vi har gjort de foregående åtte årene, sier Frank. Noen ukjente viser, noen kjente, noen vakre, noen morsomme, noen alvorlige, noen nye for året, noen vi ikke kan la være å ha med, i tillegg til nye og gamle historier om mannen selv. Nytt for for året er at vi begge har skrevet hver vår hyllestvise til Evert. Det har vi ikke gjort tidligere.

Noen garanti for sommerværet får vi aldri, men med tak over hodet er man i hvert fall sikret mot regn i bakgården til Mikrobryggeriet.

-Det blir sommer uansett vær, sier Frank, det blir sang og musikk, det blir gode historier, det blir latter, det blir tårer, det blir god mat med passende drikke, det blir hjerte og varme, det blir Arne, det blir hav og fjell, det blir reiser til fjerne land, det blir et par sanger dere aldri har hørt, og det blir mange sanger dere har hørt før og det vil bli følelser og kjenne seg igjen i. Det blir en forestilling for folk både med og uten saltvann i årene.

Taube er sommarkänsla, og sommarkänsla er Taube. Billetter til Taube på Torget kan du faktisk allerede kjøpe nå! Klikk her, og du er på god vei til å få sikre deg en plass til et av sommerens høydepunkter.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer