Good times soulrock på Bryggerhuset

Fredag 3. mai kommer legendariske The Black Sorrows til Bryggerhuset for å spille good times soulrock for haldenserne.

Dere husker vel The Black Sorrows? Vi må tilbake til forrige århundre for å rykke tilbake til starten av karrieren for det legendariske aussie-bandet, som begynte sin karriere i Melbourne i 1983. Bandet klatra raskt oppover nasjonale og internasjonale hitlister, og i her i Norge var det spesielt albumene Hold on to me(1988) Harley and Rose(1990) som kløyv høyt opp på listene.

-Black Sorrows var store i Norge og Europa på slutten av åttitallet og godt ut på nittitallet, forteller Black Sorrows-venn Tom Skjeklesæther. Musikken deres står seg godt. Låter som Harley and Rose og The Chosen ones befinner seg fremdeles på spillelistene til NRK, det er tidløs musikk vi snakker om. Bandet er fremdeles store i hjemlandet Australia, og drar på Europaturné så og si annethvert år.

På tidlig 2000-tall tok The Black Sorrows seg en liten pause, men det gikk ikke mer enn et par år før de dukka opp med en ny utgivelse. Siden den gang har bandet holdt det gående med både turnering og plateutgivelser. I mars i år slapp The Black Sorrows sitt attende studioalbum; Citizen John. Frontfigur og låtskriver i The Black Sorrows Joe Camilleri sa følgende om bandets siste utgivelse i en pressemelding som fulgte plata:

«This is the hardest album I’ve ever made. It’s about moving forward. To me, it’s always about moving forward. It’s all very nice to get a pat on the back and a: ‘Hey I saw you in ’78,’ but I want people to judge me on this album.»

Joe Camilleri er det eneste originalmedlemmet igjen fra The Black Sorrows tidligere år. Bassister, trommiser og tangentmenn har kommet og gått, men Camilleri har stått støtt ved roret hele veien og utgjør selve essensen av det som er Black Sorrows i dag. Etter nærmere fire tiår som frontmann for The Black Sorrows har Camilleri oppnådd legendestatus i hjemlandet, og til tross for sine 70 år leverer han og bandet fremdeles oppunder to hundre konserter årlig. I følge Skjeklesæther er frontfiguren alene verdt turen til Bryggerhuset fredag kveld.

-Camilleri har blitt kalt for Australias egen Van Morrison, forteller Skjeklesæther, spesielt låta Chosen ones er i god Van Morrison-stil. Camilleri leverer alltid.

På fredag kommer The Black Sorrows altså hit til Halden. Tom Skjeklesæther mener konserten på Bryggerhuset er for folk i alle aldre, og funker godt på tvers av preferanser.

-Black Sorrows spilte for full bakgård på Mikrobryggeriet for fire år siden, og det var en god blanding av folk som hadde møtt opp for å se dem spille der. Bandet leverte en utrolig bra konsert den gangen, vi snakker om et band som funker godt live. Dette er en konsert for alle. Black Sorrows spiller en slags Van Morrison-aktig soul/blues-folkrock som aldri går ut på dato, dette blir en good times sommerkonsert som folk bør få med seg.

The Black Sorrows spiller på Bryggerhuset fredag 3. mai klokka 22.00. Billetter finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer