Tar med ungdommer på påsketur

Denne påska får tjue heldige ungdommer gratis påsketur til Ytterbøl. Alle ungdommer mellom 12 og 16 kan søke om plass på campen.

-Vi har hatt sommercamp på Ytterbøl tidligere, forteller Mikaela, og det var en kjempesuksess. Så vi bestemte oss for å lage påskecamp i år.

Hun, Michael og og fem andre voksne fra Ungdomssamfundet skal være med og passe på. Tjue ungdommer får altså tilbringe den siste helgen i påsken på leir. Turen går til Ytterbøl, et leirsted som ligger mellom Ørje og Aremark. Campen er lokalisert rett ved idylliske Øymarksjøen. Stedet eies og driftes av Halden frikirke.

-Vi var så heldige at vi fikk tjuefem tusen av Halden frikirke til å dra på leir hit, forteller Mikaela. De eier jo senteret, og ønsket å støtte Ungdomssamfundet med en tur til Ytterbøl.

Temakveld og mordmysterium

På påskecampen blir det fokus på å ha det gøy, men det arrangeres også en temakveld der ungdommene skal få litt seriøst påfyll.

-Vi skal snakke om nettvett og rus på fredag, forteller Mikaela, vi kommer til å ha foredragsholdere pluss at vi deler opp i grupper som skal dramatisere rundt det vi nettopp har snakka om. Vi får tildelt en case, og så skal ungdommene dramatisere ut fra dette.

Men: ingen påsketur uten et mysterium!

-På lørdag blir det mordmysterium, forteller Michael, vi holder på å lage et skikkelig skummelt mysterium for ungdommene. Hver gang vi lar ungdommene foreslå noe vi kan gjøre her på Samfundet sier de alltid; Skrekkfilm! Så det skal bli skummelt det her. Vi skal bruke hele området rundt i mysteriet, og legge ut spor og lage ledetråder i skogen. Her drar vi inn urban legends og alt mulig annet skummelt.

Ungdommene skal bidra

Ungdommene som får bli med på tur forventes å bidra til fellesskapet på tur.

-Ungdommene skal være med og lage mat og organisere aktivitetene i løpet av helga forteller Michael, det eneste de ikke får legge nesa borti er mordmysteriet. Det er det vi som fikser. Eller jeg da, for Mikaela vil jo være med og løse mysteriet.

Hvis været tillater det blir middagene inntatt rundt bålpanna på leiren.

Sommercamp på Ytterbøl. Her har barna stavet GØY i gresset.

Bursdagsfest på Samfundet?

En annen ting Michael og Mikaela gjerne vil nevne er at Ungdomssamfundet nå har åpnet for å leie ut lokalene sine til bursdager. Det er søndag som er utleiedagen, og det er bare å fylle ut skjema på nettsiden hvis du ønsker å låne lokalene til en bursdag.

-Vi er fleksible på pris for dem som har problemer med å betale full pris for lokalene, forteller Mikaela, her ser vi det an. Hvis det er behov for det så kan vi også låne det ut gratis.

Du kan selv velge om du vil låne lokalene med eller uten vask. Hvis du betaler vasker de lokalene etter at du har vært der.

-Vi har også nerf, forteller Michael, det passer jo bra til bursdag. Så hvis du leier lokalet til bursdag kan man bruke nerf-utstyret vårt.

Kjenner du noen ungdommer som kanskje kunne tenke seg en påsketur med Ungdomssamfundet? Påmeldingsskjema finner du her.

Kommentarer

kommentarer