Kjente kunstnere til Galleri Rød Herregård

Lørdag 10 mars åpner årets første kunstutstilling i Galleriet på Rød Herregård, og det med noen av Norges mest kjente og viktige kunstnere.

Det dreier seg om Håkon Bleken, Sverre Bjertnes, Tone Dietrichson og Bjarne Melgaard, og salgsutstillingen på Galleri Rød skal vise et utvalg av deres grafiske verker.

HÅKON BLEKEN er en av våre viktigste og markerte samtidskunstnere.  Født og bosatt i Trondheim hvor han fortsatt arbeider, og kan se frem til å fylle 90 år i 2019. Han ble utdannet ved Statens Kunstakademi allerede i 1949-53, og har hele tiden siden vært en synlig kunstner med mange utstillinger, kunstoppdrag, bokillustrasjoner med mer.

Håkon Bleken malte det offisielle signingsbildet av Kong Harald og Dronning Sonja, og dette maleriet henger i Stiftsgården i Trondheim .

SVERRE BJERTNES er en av våre unge samtidskunstnere med en utrolig suksess.  Han er født i Trondheim, og gikk tidlig i lære hos Odd Nerdrum. Han har samarbeidet med nettopp Håkon Bleken, men i senere tid også med Bjarne Melgaard.  I tillegg til å være billedkunstner jobber han også nå mye med skulptur og installasjon.

TONE DIETRICHSON er billedkunstner og foredragsholder.  Hun har tidligere jobbet mye med tolkninger av Henrik Ibsens verk, og hadde i Ibsenåret 2006 utstillingen “En visuell  reise i det indre landskap – fire norske kunstnere møter Henrik Ibsen”.  De andre kunstnerne  var Gro Jarto, Morten Krogvold og Håkon Bleken, og utstillingen ble også vist i “Trygve Lie Gallery” i New York.

Senere har hun jobbet med tolkninger av Leonard Cohens tekster og musikk, og har stilt ut sin kunst sammen med Cohens grafikk .  I Halden er det nettopp Cohenbilder  hun vil vise.

BJARNE MELGAARD er en av våre mest sentrale og omdiskuterte kunstnere i vår tid. Han har hatt en rekke kontroversielle utstillinger, har samarbeidet med kjente motehus i USA, laget en installasjon over 5 etasjer i New York og skrevet en roman.  Her hjemme er han også kjent for sine planer om å bygge et “Dødens hus”. Huset er tegnet av Snøhetta.

 

Åpning av utstillingen lørdag 10. mars klokken 12.

Tekst: Galleri Lille Martine.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer