Ta sykkelen fatt!

I morgen starter Sykle til jobben-aksjonen! Få med deg en gjeng på jobben, dann et lag og hiv dere med i konkurransen. Det er fjonge premier å vinne!

Sykle til jobbenaksjonen er Norges største kom-i-form-kampanje. All aktivitet teller. Om du sykler i fem minutter, går tur med bikkja eller spiller golf på søndag spiller ingen rolle. Alt kan registreres og alt gir poeng. Kampanjen varer i to måneder, og det er mange fine premier som skal deles ut etter endt kampanje i juni.

Sykle til jobben er en aktivitetskampanje som har som hovedfokus å få folk til å endre reisevaner, forteller aktivitetskonsulent i Østfold Bedriftsidrettskrets, Ole Martin Petersen. Vi ønsker jo at folk skal gå eller sykle når de skal på jobben eller i butikken fremfor å bruke bilen.

Ole Martin Petersen håper mange melde seg på aksjonen. Klarer vi å slå sarpingene eller dere? Foto: privat.

I tillegg er det et mål å få folk til å være mer fysisk aktive på en generell basis.

Det er gratis å være med i aksjonen, og veldig enkelt å registrere et lag på nettsiden.  En rekke apper kan også brukes og synkes opp mot nettsiden sykletiljobben.no. Appen sykletiljobben kan brukes, men også appene Endomondo, Strava og Polar.

Lag grupper på jobben

Ole Martin oppfordrer folk til å få med seg arbeidsplassen, og danne lag med kolleger. Hvert lag skal ha mellom to og fem personer.

-Det blir jo mer motiverende når man er flere som er på lag sammen, da får man det lille klappet på skulderen når man har bidratt med poeng. Det blir litt av den samme garderobekulturen vi hadde da vi drev med organisert idrett som unge.

Totalt førti tusen deltok i fjorårets aksjon på landsbasis.

-I fjor deltok 450 her i Halden, men vi håper jo selvfølgelig at det blir flere i år, sier Ole Martin. Vi kom på tredjeplass i Østfold i fjor, men vi var ikke langt bak Sarpsborg! Hvis vi klarer å mobilisere litt så kan vi kanskje ta innpå sarpingene i år!

Etter aksjonen sendes det ut en brukerundersøkelse for å måle om deltagernes aktivitetsnivå har endret seg etter aksjonen.

-Det vi ser i brukerundersøkelsene er at de inaktive blir aktive, forteller Ole Martin, og de aktive blir enda mer aktive.

-For bedriftenes del er dette en latterlig billig investering for å fremme tiltak for fysisk aktivitet på arbeidsplassen, fortsetter Ole Martin. Arbeidsgivere er jo pålagt å vurdere tiltak for fysisk aktivitet. Og her får man jo en helt gratis motivasjonsportal, som vi ser ofte motiverer til økt fysisk aktivitet også etter aksjonen.

Poeng og premier

Som hovedregel får man ett poeng for hver halvtime man er i aktivitet. Men. Du kan få ekstra poeng for såkalte stjerneaktiviteter, for eksempel hvis du går eller løper til jobben der du kunne brukt bil. Da får man ett helt poeng selv om ikke aktiviteten varer i tretti minutter.

-Det er satt en maksgrense på tre poeng per dag, forteller Ole Martin. Den grensen er satt for at det skal være overkommelig for folk å oppnå tre poeng hver dag.

Premiene er ganske så imponerende. Sjekk denne gruppa, som vant en tur til Lofoten i fjorårets aksjon:

En av årets fineste premier er en todagers tur til Skåbu Fjellhotell. Der får man mat, og et fint aktivitetstilbud. I tillegg kan man vinne flere sykler og en rekke andre fine premier i aksjonen.

Ikke nøl, dann et lag og meld dere på! Det kan du gjøre her. Husk at vi i Østfold får delta gratis!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer