Søker rom og hjerterom

Har du du en hybelleilighet og litt hjerterom til overs? Da har du nå muligheten til å hjelpe en ung gutt som har opplevd vonde og vanskelige ting, og samtidig få betalt for det.
Tekst: Halden kommune

– En moden, selvstendig og reflektert 16 år gammel gutt trenger litt ekstra støtte. Han er både høflig og hyggelig, men han har opplevd vonde og vanskelige ting knyttet til omsorg. Derfor forsøker vi nå å hjelpe med å skaffe han et godt sted å bo, sier Arne Feste ved Familiens hus i Halden kommune.

Halden kommune søker derfor etter noen som vil leie ut en hybelleilighet og samtidig være vertsfamilie for denne gutten.

Adskilt, men tett på
Gutten skal bo adskilt fra familien, men likevel tett på. Han bør bo i en egen enhet i samme hus eller på samme tomt. Det kan for eksempel være aktuelt med en sokkelleilighet eller et anneks.

– Selv om han skal bo for seg selv, trenger han noe praktisk og emosjonell støtte, samt en viss grad av tilsyn og kontroll. Derfor må han bo tett på noen ansvarsfulle mennesker som kan påta seg å være vertsfamilie og slik gi han den støtten han trenger. Vi i barnevernet vil samarbeide tett med familien om dette, sier Feste.

Det vil være barnevernet som vil ha det overordnede ansvaret, også i oppfølging av gutten. En av oppgavene til en vertsfamilie vil derfor være å kommunisere med barnevernet.

Sikker betaling
Halden kommune vil betale husleie på vanlig vis. I tillegg vil det gis en kompensasjon for å være vertsfamilie. Det er ikke aktuelt å bare leie en leilighet.

– Det vi trenger er en kombinasjon av rom og hjerterom, sier Arne Feste.

Kontaktinformasjon:
Arne Feste, Familiens hus, Halden kommune
Telefon: 95270130
Epost:  arne.feste@halden.kommune.no.

 

Kommentarer

kommentarer