Skaper vakre og stemningsfulle lydbilder

Øystein Bærkas-Buer tok seg en tur på Herregårdskaféen for å høre et av Haldens ferskeste band spille lørdag kveld.

Det er en flott høstdag i Halden by. Sola skinner og vi begynner å kjenne den skarpe høstlufta kommer snikende. Rundt oss ser vi at trærne begynner å skifte farge. Denne flotte høstharmonien skaper en passende stemning for de som tok turen til Herregårdskaféen i kveld. Det var nemlig her haldenbandet Living Alma skulle ha sin første headlinerkonsert. De har gjort mange konserter tidligere, men har alltid vært i support-rollen. Dette var derimot deres kveld.

Vakre Herregårdskaféen var et svært passende sted for denne konserten og det var en del som hadde tatt turen dit for å høre på. Bandet entrer scenen på en diskret måte. Praten blir holdt til et minimum og de setter i gang med første låt. Vokalist Ingvild Sivertsen fanger oppmerksomheten til lytterne med sin innlevelse og nydelige, sarte stemme. En stemme som kan minne litt om Maria Solheims. Hennes stemme harmonerer veldig godt sammen med gitarist Benjamin Rø Haavelsruds stemme.

De som ikke har hørt Living Alma før forventer kanskje ikke denne typen musikk av et såpass ungt band (eldstemann er 23 år og den yngste er 15). Dette er moden, velskrevet musikk. Alle fem er dyktige musikere og vet å fylle lydbildet. Sjangermessig kan de omtales som blanding av folk, indie og pop, dog jeg vil også slenge på soul, prog og country i gryta. Og det funker! De skaper vakre, stemningsfulle lydbilder hele veien.

Det er Ingvild og Benjamin som har de mest fremtredende rollene, men man skal ikke undervurdere resten av mannskapet, som er gode musikere. Bassist, Jørgen Nilsen, gjør en formidabel innsats på ståfela si. Benjamins lillebror, Alfred, har i det siste valgt å sette bort trommejobben til det nyeste medlemmet, Tor Håkon Ramdal, mens han selv har tatt opp gitaren. Begge to er viktige elementer i Living Almas sound. Konserten varer i underkant av en time. Vi blir servert gode, varierte låter. De tar også med en fin cover av Leonard Cohens Suzanne.

En annen liten godbit de spilte er en sang de bare kalte for «Fuglelåta». Dette er en sang Ingvild og Benjamin skrev og spilte sammen som en protest forrige gang nedleggelsesspøkelset truet musikklinja på Risum. Dette var før bandet ble startet og de har ikke fremført den med Living Alma før i kveld. (Denne låta er å finne på YouTube under navnet «Ingvild & Benjamin» og er verdt å sjekke ut. Red.anm.).

Som ekstranummer fremførte de sangen «Let Us Go Far», som kanskje har blitt den mest kjente sangen deres. Siden dette var første headlinerkonsert slo bandet på tromma med egen merch. De hadde t-skjorter til salgs, med et motiv i tresnitt designet av bassist Jørgen. Veldig kult! Living Alma er et ungt band, men begynner å bli ganske erfarne. Flere av medlemmene spiller, eller har spilt sammen i andre band, og det merkes godt hvor samspilte de er.

For de som vil ha mer Living Alma, så må de dessverre smøre seg med tålmodighet da Ingvild og Benjamin skal ut og reise en stund. Vi ønsker dem en god reise, men vi ønsker oss også mye Living Alma på nyåret.

Alle foto: Øystein Bærkas-Buer

 

Kommentarer

kommentarer