Sondre Justad til Halden

Lørdag 2o. oktober kommer faktisk Sondre Justad til Halden og Brygga kultursal. Det blir bra.

Sondre Justads debutalbum Riv i hjertet lå på VG-lista i halvannet år til sammen, seks av ti spor ble radiolista og låtene fikk over 30 millioner streams. Et stadig voksende publikum trakk til konsertlokalene og sørget for at flere av turnéene hans solgte ut. Justad ble også nominert til en rekke priser for sin første utgivelse, blant annet Årets album (Spellemann) og Årets live (P3 Gull).

Nå er han ute med oppfølgeren, Ingenting i Paradis. Albumet har allerede hatt tre singler i radiorotasjon, gikk rett inn på 4. plass på VG-lista og fikk femmer på terningen fra en rekke anmeldere. Storbyturnéen i kjølvannet av slippet satte raskt salgsrekorder i flere av byene da billettene ble sluppet, og hele turnéen ble utsolgt før den var i gang. I høst er det duket for en ny og mer omfattende turné, og de første datoene slippes 10. april.


Om albumet Ingenting i paradis

Med Ingenting i paradis utvides grensene i det gjenkjennelige musikalske landskapet, som har gjort Sondre Justad til en av Norges mest spilte artister og livefavoritt på scener og festivaler landet over. Justad gir mer denne gangen, og i spennet mellom nære, ærlige ballader og energiske, umiddelbare hits har han tatt modigere valg. Også tekstlig utfordrer han egne rammer og tør mer. Denne plata slippes i ei tid hvor nyansene synes å forsvinne mens motsetninger dyrkes. Vi tilbys enkle svar på store spørsmål og blir fortalt at det er enten/eller når vi egentlig bør snakke mer om det som ligger i mellom, og at det kan være både/og.

-Låtene på Ingenting i paradis kan fortolkes som klassiske kjærlighetssanger, sier Sondre, og det er helt okei og fint at de leses sånn, men de handler også om større forhold og kjærlighet i utvidet forstand. Ikke bare den mellom to mennesker, men også kjærlighet til de som kommer etter oss, de som kommer (eller ikke får komme) til oss og de vi omgir oss med til daglig. Jeg har kjent på mye mens jeg har jobba med denne skiva. Både det tunge og det lette. Den dobbeltheten, eller samtidigheten, opplever jeg at flere av tekstene speiler.

-At man kan kjenne seg sårbar og sterk på samme tid, for eksempel. Jeg tror vi får det bedre, både med oss selv, i relasjon til andre, og som samfunn, hvis vi gir oss selv og andre rom til å være mer og uttrykke tydeligere hva vi kjenner.
Ikke bare fordi det bringer oss nærmere hverandre, men fordi vi må jobbe hardt for å ikke miste nyansene i og rundt oss nå.

Ingenting i Paradis er produsert av Thomas Eriksen, David Lindvall, Klas Gullbrand, Calle Ask og Nicolay Tangen Svennæs.

Generell info:
18 år i sal, fri alder på galleri. Leg.plikt.
Dette er en ståkonsert. Seter fins imidlertid på galleriet, der er det fri alder.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer