Setter opp Pippi i Black Box

Det nye teaterensemblet Soria Moria Teater setter opp Pippi Langstrømpe på de syv hav i Black Box på nyåret!

De er godt i gang nå, entusiastene i Soria Moria Teater. Det øves mot forestilling den 29. januar! Da skal Pippi ta med seg Tommy og Annika ut på de syv hav for å redde Pippis sjørøverpappa, som er fanget hos onde pirater og må leve på brød og vann.

Dette blir Soria Moria Teaters aller første teaterstykke. Initiativtager til det nye teaterensemblet er teatersjelen Martin Kingsrød Larsen.

– Jeg har fått med meg en kjempefin bukett med mennesker, sier Martin, dette blir utrolig moro!

Jeg møter Martin og teatergruppa på en søndagsøving i Black Box. Stemningen i salen er svært konsentrert, gruppa merker ikke at jeg kommer inn i rommet en gang!

Felix Ulrik Motzfeldt, Ida Ødegaard og Sandra Ruud i dyp konsentrasjon. De spiller henholdsvis Tommy, Pippi og Annika.
Jonas Borge Stafsengen leser replikker med nytt, lilla hår.

For en gangs skyld skal ikke Martin stå på scenen selv, for i urpremieren til teatergruppa skal han sitte i regissørstolen og være forestillingens produsent.

Blir det rart å ikke stå på scenen?

– Det blir fint! Det er morsomt å jobbe med teater på forskjellige måter, og ikke bare på scenen. Det er gøy å få ut noen idéer og tanker jeg har hatt rundt stykket, og dessuten er dette er veldig lærerikt. Det er første gang jeg er produsent for en teaterforestilling i så stor skala. Det er jo litt spennende, jeg vil jo si at jeg er mer kreativ enn strukturert.

Det blir latter i rekkene blant ensemblet som sitter på gulvet og stolene i salen.

– Men jeg har jo mange flotte mennesker som hjelper meg da, og det er og en fin anledning til å øve seg på akkurat det. sier Martin fornøyd og nikker mot ensemblet.

Martin Kingsrød Larsen; mer kreativ enn strukturert.

Hvorfor akkurat Pippi?

–Jeg har alltid har drømt om å sette opp Pippi, sier Martin. Og så er det jo et enkelt og kort stykke, en fin start for oss tror jeg. Og dessuten er det jo fart og moro med sjørøvere!

Pippi!

Pippi Langstrømpe på de syv hav blir Soria Morias første stykke, men tanken er å fortsette videre også.

– Jeg håper jo at det blir mange stykker fremover med Soria Moria, sier Martin, selv om det ikke nødvendigvis blir jeg som holder i spakene.

De fleste skuespillerne i Pippi-oppsetningen skal ha en rolle både på og bak scenen. Dette er hovedtanken med det nye teaterensemblet, her er det rom for mer enn å bare stå på scenen. Det vil altså si at skuespillerne også får en praktisk rolle i oppsetningen. De skal blant annet ha egen musikk i stykket, musikkansvarlig Øystein Bærkas-Buer lager nye arrangementer basert på de originale pianotonene. De har også med seg Joakim Johansen på Lys, og Tor Erik Sørensen på sminke og hår.

Kling og Klang. Eller Hanne og Elisabeth, som folk vanligvis kaller dem.

Ensemble for Pippi:

Jonas Borge Stafsengen, Kaptein Langstrømpe og produsentass.

Mona-Kristin Arneberg, PR-ansvarlig, kostymeansvarlig og postmann/Jocke Med Kniven

Elisabeth Ødegaard, rekvisittansvarlig, sjørøver og Kling

Hanne Bærkas-Buer, Sangansvarlig, Klang, og Sjørøvermadame

Sissel Ruud, HMS-ansvarlig og Blod-Svente

Marie Thomasrud Frøken Prysselius

Ida Ødegaard, Pippi

Felix Ulrik Motzfeldt, Tommy

Sandra Ruud, Annika

Helene Braa, Sjørøver

Brita Anine Amdahl Flor, Rosalinda og sjørøver

Sissel Os, sjørøver

Forfatter: Astrid LINDGREN, dramatisert av Johan GILLE Komponist: Georg RIEDEL Oversatt av: Arnfinn HAGEN Forlag: Nordiska AS, København

 

Kommentarer

kommentarer