Sammen for Halden

Torsdag 15. november er det klart for den fjerde utgaven av Sammen for Halden i Immanuels kirke. 

Etter at julegateåpningens fyrverkeri har gått av den 15. november og butikkene i sentrum stenger dørene, kan du rusle bort til Immanuels kirke en tur. Der steller nemlig Leif og Trine Kristiansen i stand førjulskonsert til støtte for Kirkens Bymisjon og Extra Giverglede, og det bør du få med deg.

Programmet er fiks ferdig, artistene er booket og målsettingene er klare:

-Vi håper å samle inn en god sum til formålene våre, sier Leif Erling Kristiansen, men det er like viktig at vi skal gi folk en førjulsopplevelse for en billig penge. Det er dyrt å gå på konserter, og mange tar seg ikke råd. Vi tar 150 kroner per person, og så har vi familiepris på 400.

Ungdomsprosjekter

Det er Leif og datteren Trine som år etter år drar i gang veldedighetskonserten i Immanuels kirke før jul. Førjulskonserten er blitt en kjær tradisjon for far og datter. Leif og Trine synes det er viktig å støtte opp om lokale prosjekter, og de synes både Kirkens bymisjon og Extra giverglede gjør mye fint for ungdom i Halden.

-Det er mange som ikke tror det, men i Halden er det mange som ikke har råd til å ta med barna sine på ferie for eksempel, forteller Leif. Mikaela på Ungdomssamfundet er opptatt av at ungdommene skal få oppleve ting uten at det koster så mye. Jeg vet at noen av pengene vi sendte dit i fjor gikk til å ta bort egenandelen på noen av turene for de ungdommene som ikke har råd til å betale den. Hvis vi kan dekke egenandelen på turer og arrangementer synes jeg det er fint.

Thore Pettersen synger under fjorårets Sammen for Halden.

Ønsker seg flere frivillige

Prosjektet ruller og går hele året.

-Vi har som mål å ta oss fri fra prosjektet i jula, sier Trine, men vi begynner jo å planlegge ganske fort etter at konserten er over. Utover våren begynner vi å snakke mer og mer om det, og når sommeren kommer er vi i gang for fullt.

-Man går jo og tenker på det hele året, legger Leif til, tenker på hva slags artister man skal ha med og hvordan vi skal utvikle det videre. Vi vil jo gjerne at det skal utvikle seg det her.

Nå ønsker Leif og Trine seg flere frivillige til prosjektet. De har nok frivillige til å unnagjøre årets konsert, men far og datter  kunne gjerne tenke seg å danne et Sammen for Halden- styre. Det er mye for to personer å holde i, og de kunne trengt flere å sparre med.

-Vi setter jo oss litt fast i egen tankegang, sier Trine, det hadde vært fint å få inn noen friske hoder

Skal løfte taket

Programmet er variert, og skal inneholde alt fra visesang til det litt mer rocka.

-Jeg er jo opptatt av at vi skal løfte taket i kirken, ler Trine, det er viktig for meg. Alle artistene skal synge én julesang, men det skal være litt rocka og litt livat. Dette skal være en uforglemmelig førjulskonsert. Vi er ikke som alle andre førjulskonserter!

Tradisjonen tro er Trond Henriksen hanka inn som konferansier.

Bjuder du på og glemmer å skru av mikrofonen i år igjen eller Trond? Blir litt ekstra gøy på konsert da!

-Jeg synes det er veldig fint å kunne bidra til dette prosjektet, forteller Trond, og det er vanvittig koselig å være konferansier på en sånn konsert som det her. Det er alltid god stemning, og pengene går til noe jeg definitivt stiller meg bak. Det er rett og slett et veldig bra konsept.

Det andre året Leif og Trine arrangerte Sammen for Halden hadde de en handlevogn utenfor døra i kirken, der folk kunne legge fra seg en gave til Extra Givergledes gaveprosjekt. Denne tradisjonen har de tenkt til å gjenoppta i år.

-Hvis du er ute i byen kan du kjøpe en liten ting som du kan legge i gavevogna, sier Trine, så går gaven til noen som trenger den.

Sammen for Halden altså dere, i Immanuels kirke klokka 20 torsdag 15. november. Er ikke noe å lure på det vel?

Foto: Ellen Midtfjeld.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer