– Samarbeid er nøkkelen

Det Norske Blåseensemble startet sensommer- og høstsesongen med en opptreden på Allsang på Grensen før turen gikk til England og innspilling av Händels Messias for BBC med BBC Singers. Nå er de godt i gang med forberedelsene til resten av høstens arrangementer.

Det Norske Blåseensemble har satt sammen et spennende, innholdsrikt og kreativt program for det som står igjen av 2016. Det blir en god blanding av arrangementer i Halden og Østfold og noen turer til hovedstaden og utlandet.
Markedsansvarlig Christer Elnes ser frem til å komme i gang med høstens produksjoner.
– Vi gjør flere samarbeidsproduksjoner denne høsten.  Det er gledelig å se at stadig flere vil samarbeide med oss, forteller han.

1. september åpner de høstsesongen med konsert i Brygga kultursal. ”Magic Moments of Burt Bacharach” skal gi publikum en opplevelse av hitene til nettopp Burt Bacharach.
– Han er en legende når vi snakker om populærmusikk de siste 60 årene.  Det er sannsynlig at de aller fleste mennesker verden over kan nynne på minst en låt av ham, sier Christer optimistisk. Denne konserten skal de også spille på Det Norske Opera & Ballett.

Sanntidsmusikk er et satsingsområde for Det Norske Blåseensemble.  28.september er de invitert til Alte Oper i Frankfurt.  Christer beskriver det som noe av det mest spennende de kommer til å gjøre i år. Ensemblet beskriver konserten på denne måten:
” Med utgangspunkt i Debussys mesterverk Prélude à l’après-midi d’un faune («Faunens ettermiddag») improviserer Det Norske Blåseensemble frem en unik konsert for publikum i sanntid. Og det på en måte som aldri tidligere har vært gjort og heller aldri vil bli gjort igjen. Ingenting er nedskrevet og alt blir skapt og improvisert der og da, uten avtaler om hvem som starter, slutter eller hvilken retning musikken tar underveis.”
– Som vi sier i beskrivelsen så er det ingen noter og ingen avtaler. Alle musikerne møter med blanke ark. Det sier seg selv at dette er imponerende, utfordrende og spennende!


I fjor fremførte DNBE Nosferatu i Leipzig. Da ble de invitert til Hamburg, der de skal spille 17. og 18.november.

I oktober skal Det Norske Blåseensemble ha fokus på grunnskoleelevene i Halden med skolekonserten ”Alt kan skje”. Her er stikkordene improvisasjon og historiefortelling.
– I tillegg til musikerne fra ensemblet skal vi ha med oss skuespillerne Ingvild Haugstad og Olli Wermskog. Musikerne skal finne på musikken og skuespillerne skal finne på historien. Publikum, altså skoleelevene skal involveres i forestillingen, så her kan alt skje!

altkanskje

Når høsten snart blir til vinter skal Det Norske Blåseensemble ha to konserter i Immanuels kirke. Den første er 10. november med Le Bourgeois Gentilhomme.
– Vi tar utgangspunkt i Moliéres stykke Le Bourgeois Gentilhomme og har bearbeidet teksten til en skuespiller. Stykket kan oversettes til Litt av en snobb, forteller Christer.
3. desember er de aller fleste i gang med forberedelsene til jul og det gjelder også musikerne i ensemblet.
– Vi fører tradisjonen videre med en tradisjonell julekonsert i Immanuels kirke. Det blir juleoriatoret av Bach.  Det vet vi at publikum setter pris på.

I fjor ble det utsolgt julekonsert på Brygga kultursal med Det Norske Blåseensemble og Wenche Myhre. I år har de invitert Jørn Hoel og Reidun Sæther.

– Julekonserten i Immanuels kirke er en fin tradisjon og denne julekonserten på Brygga er selvfølgelig i en litt annen form. Vi vet at det kommer til å svinge med både Jørn og Reidun på scenen.  Mange husker nok den flotte duetten de hadde i Stjernekamp, sier Christer.
Julekonserten i Brygga er 15. desember og 18. desember tar de turen til Askim Kulturhus. De skal også ha julekonserter i Sarspborg og Fredrikstad, men da er det med Atle Pettersen og Reidun Sæther.

Vil du se hele konsertoversikten for DNBE så finner du den på deres hjemmesider. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer