Jazz på Vannvogna med Runa Viggen Trio

Våren 2024 på Vannvogna fylles opp med jazz, salsa, synth og m. m.

Første jazzkonsert er med Runa Viggen trio som spiller lørdag 10. februar 19:00.

Helge Skog fra iTromsø skriver:

«Trioen er den ultimate besetning for jazz og rock. Dette er neppe noen brannfakkel, siden det innspilte og fremførte bevismaterialet har hopet seg opp i snart hundre år. Det er allikevel noe nytt og litt rart over dette albumet. Selv om samspillet til Runa Viggen og hennes utvalgte bassist og trommis suger på beinmargen til nevnte sjangre, og flørter heftig med både klassisk og tradisjonsmusikk fra Europa og Midtøsten, er «àmbar» overhodet ikke noe tradisjonelt album.»

At Runa Viggen på sin debutplate har valgt å samarbeide med to meksikanske musikere – Fermin Fortiz på bass og Enrique Nativitas på slagverk – slår meg heller ikke som noen tradisjonell fremgangsmåte. Den smått ville idéen har uansett resultert i en utgivelse der den, som lytter, finner det svært tilfredsstillende å henge som en klegg på hvert takt- og toneskifte.

Det låter som om disse tre, med et rebelsk flir om kjeften, har gått inn for å knørve de fleste sidene i læreboka. Det spilles hardt, og idet Enrique Nativitas trør til med doble basstrommer (!) banker assosiasjonene til metal kontant på undertegnedes kranium.

På platas hjørnesten, «Tres Noches De Verano», handler allikevel det meste om pianisten fra Ringsaker. Her har Runa Viggen komponert ny-klassisk musikk som får et vidt følelsesmessig spekter gjennom hennes nakne og kvasse pianospill, med knirking og trampelyder som en del av helheten. La oss håpe 36-åringen ikke venter like lenge med plate nummer to»

Honnører og studenter får rabatterte billetter, og elever på Kulturskolen i Halden har gratis inngang. Velkommen!

Billetter kan du kjøpe her!

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer