Rockekokken lager mat: Gene Simmons-burger

I denne artikkelserien skal Haakon Selmer-Olsen presentere retter han har laga til rockestjernene gjennom sine år som Rockekokk. Dagens rett er Gene Simmons-Burger!

Rockekokk Haakon Selmer-Olsen har laga mat til mang en rockestjerne. Men hvordan ble han egentlig rockekokk? En kokk spaserer jo ikke bare bort til en rockestjerne og tilbyr seg å lage mat?

– Det begynner jo med at jeg alltid har digga rock og metal, forteller Haakon. Men det begynte egentlig med at jeg skulle være med og lage en reklamefilm for NRK ute på Hvaler, og da var det mange frilansere fra TV-bransjen som var med. Jeg laga mat til hele gjengen, og derfra ble det kort vei inn i TV-bransjen. Etterpå tok jeg noen festivaljobber for NRK, det er vel en ti- femten år siden. Siden laga jeg mat på Norwegian Wood også, og det balla det på seg med Kvartfestivalen og flere andre festivaler. Da Tons of Rock kom til Halden meldte jeg meg som kokk, via Espen Holtan. Det var jo da jeg ble Rockekokk for alvor.

Nå har Haakon tatt på seg å presentere retter han har laga til de ulike rockestjernene han har kokkelert for opp gjennom årene som Rockekokk. Første rett ut er altså Gene Simmons-burgeren!

Gene Simmons. Foto: Justin Gaffke.

Gene Simmons skulle egentlig ikke ha burger da han spilte på Tons of Rock i 2019.

– Han hadde bestilt en stor buffét med alt mulig rart, forteller Haakon, det er som regel bufféter det går i på festivalene. Han hadde lagt inn flere ønsker til bufféen, men ikke burger. Jeg sto og flippa burgere til crewet da manageren hans kom bort og lurte på om jeg kunne lage noen burgere til Gene også.

For Haakon har det vært underlig å treffe mange av sine barndomshelter i levende live.

Blir du star struck?

– Ikke nå lenger. Litt i starten kanskje.

Selv om Haakon ikke blir så star struck lenger må han medgi at det var litt spesielt å treffe akkurat Gene Simmons. Kiss var nemlig et av de første banda han digga som barn. Haakon var rundt ti år da han fikk sin første Kiss-plate.

– Det var ganske artig å treffe Gene Simmons. Jeg har likt Kiss så lenge jeg kan huske, det var et av de absolutt første banda jeg digga. Kiss var det hardeste rockebandet i verden, de verste av de verste. De voksne sa bare Huff! Jeg hadde aldri trodd at jeg noen gang kom til å stå i samme rom som Gene Simmons, og attpåtil lage mat til ham. Det er jo litt absurd.

Gene Simmons burger (to burgere):

400 gram kjøttdeig
100 gram bacon (stek opp og kapp opp i småbiter men spar to hele skiver til toppen)
2 brioche burgerbrød
4 skiver cheddar

Burgerdressing:

80 g majones (helst hjemmelaget så klart, men det går fint med kjøpemajones også)
8 skiver sylteagurk
2 ss BBQ-saus
Saft fra 1 appelsin
7ss rømme
2ss ketchup
1 bunt dill
Salt/pepper

Gene Simmons-burger.

Haakon liker å tilsette baconbiter i kjøttdeigen.

– Fatter is better, gliser kokken.

Rockekokken sverger til bakerens burgerbrød fremfor butikken sine, så han anbefaler å ta en tur til Motz eller Brød og Vann, som selger gode briocheburgerbrød. Burgerbrødene svir han lett i panna før servering, sånn at ikke brødene skal suge til seg dressing og bli soggy.

– Burgeren bør stekes på mellom 180 og 200 grader, sier Haakon. Men det er flere veier til Rom her, og mange ulike måter å steke burger på. Det viktigste er å ikke ha for lav varme, da blir burgeren kokt i stedet for stekt. Det blir en grå og kjip burger, det vil du ikke ha.

Fremgangsmåte på dressingen?

– Hiv alt i en bolle og miks! Fort gjort, og mye mye bedre enn butikkdressingen.

Ble Gene fornøyd med burgeren eller?

– Ja, han sa at det smakte bra.

Haakon flipper Gene-burger.
Brenn burgerbrødet lett før servering, sånn at brødet ikke blir soggy av dressingen.

Haakons mobiltelefon er ikke full av selfier med rockestjerner. Sånn gjør man bare ikke.

– Vi kokker er i den innerste sirkelen rundt artistene, selv festivalsjefen kommer ikke inn i det aller helligste. Trippel A-pass gjelder ikke her, her må man ha et eget klistremerke for å komme inn. Man maser ikke med autograf og selfie i en sånn situasjon.

Beste Kiss-låt?

– Detroit Rock City liker jeg godt. Og Black Diamond. Og så har Kiss den beste rockeballaden gjennom tidene; Beth.

Vil du spise som stjernene? Rocekokkens Gene Simmons-burger blir å finne på menyen på Kokkekollektivet i uka som kommer!

Her finner du Kokkekollektivet på Facebook. 

 

Kommentarer

kommentarer