Påsketips fra Halden Turist

Lurer du på hva du skal finne på i Halden i påsken? Her er spennende, morsomme og lærerike aktiviteter og opplevelser for hele familien!
Foto: Ormtjernhytta 

Spøkelsesløype på Fredriksten festning
Gjennom årene er det flere som har sett «Den hvite dame» svevende i området ved klokketårnet -som oftest ved midnatt når det er fullmåne. Og kanskje det finnes flere spøkelser på festningen også……? Nå kan du forsøke å lete, i kriker og kroker, over og under bakken, etter mer eller mindre overnaturlige skapninger…

Kjøp deg et skattekart hos Den Gamle Kommandant på festningen, og legg i vei. På baksiden av kartet er det plass til en liten tegning, som kan leveres inn etter endt løype – og være med i trekningen av puslespillet «Den Hvite Dame».

GeoCaching på Fredriksten festning
GeoCaching er kanskje den mestvoksende hobbyen i verden akkurat nå, og på Fredriksten festning kan du finne ut hvorfor! Med hjelp av en app, en smart-telefon og Den Hvite Dame, løses oppgaver som gir deler av gps-koordinater hvor cachen befinner seg. Så er det bare å lete…

Historisk lysspill på Fredriksten festning
I anledning 350års markeringen av Fredriksten festning i 2011, ble det laget et historisk lysspill. I form av video, animasjoner, lyd- og lyseffekter, vises lysspillet på murene i indre festning.. En reise som tar deg fra bygging av det enkelte fort, gjennom krigstider, beredskap og dagligliv, til moderne tid. Enorme sanseinntrykk på 11,5 kveldsminutter gir et godt bilde på et av Norges viktigste og mest allsidige forsvarsverk.

Sykkelturer
Det finnes et utall sykkelruter; på asfalt, skogsbilveier og skogsstier. Turene går i fantastisk omgivelser langs fjorden, Haldenkanalen og i vakker natur.
Halden har et terreng som passer for alle – enten man ønsker hyggelige familieturer eller mer krevende treningsløyper. Det er mulighet for å bade flere steder.

Turer i sentrum og marka
Halden har en rekke stier og turløyper, både i og utenfor sentrum. «De Utvalgte» er en samling av spesielt gode turstier i Halden, tilrettelagt for rekreasjon både til fots og på sykkel. Det er også godt oppmerkede løypetrasseer til sportshytter, og gode ruter fra sentrum til traseene.

Halden Turist ønsker små og store en riktig god påske!

Artikkelen er skrevet av Halden Turist.

Kommentarer

kommentarer